30 lokakuuta, 2020

Aja Lund: Jag är en samlare, jag vill ha mer

Sattumalta katoin alkuvuodesta Strömsöä ja siinä näin Aja Lundin. Ohjelmassa kerrottiin hänen keräilystään ja että hän on tehnyt kirjan siitä. Kiinnostuin välittömästi ja varasin kirjan kirjastosta samontein. Tämän kirjan kerkesin hakea viimeisenä hetkenä ennen kuin kirjastot suljettiin keväällä. Yllätyin kirjan isosta koosta. Aikamoinen järkäle oli raahata kotia. Harmi ku en tajunnu ottaa semmosta vertailevaa kuvaa, mistä ois nähnyt tämän kirjan koon.




Kirja oli mielenkiintoinen! Lund kertoo oman tarinansa siitä kuinka hänestä tuli keräilijä. Kirjassa hän myös haastattelee useita keräilijöitä niin Suomesta kuin ulkomailta ja kertoo heidän tarinansa keräilyn suhteen. Lund on myös ottanut paljon upeita kuvia keräilemistään tavaroista. Ne olivat niin hienoja, että kelpaisivat vaikka tauluiksi seinille!

Ite en oo koskaan ollut mikään suuri keräilijä. Lapsena keräsin kiiltokuvia ja tarroja jonkun vuoden ja siihenpä se jäi. Tän kirjan lukemisen myötä tajusin, että kyllähänä minä keräilen. Oon nimittäin jo lapsesta asti kerännyt talteen oman elämäni palasia. Mulla on tallessa lapsuusajan päiväkirjat, runovihkot, kiiltokuvavihkot, kaikki mahdollinen vastaava mitä oon vaan saanut talteen omasta elämästäni. Ja sitä samaa teen edelleen! 

Keräilijöitä kohtaan on käsittääkseni vähän nihkeä asenne. On ollut ittellänikin, myönnän. Oikeasti pidän keräilyä mielenkiintoisena asiana. Just kiinnostavaa on se, että mistä se keräilyn tarve kumpuaa ja miksi just joku tietynlainen esine tai asia on keräilyn kohde. Mistä syntyy se tarve keräillä?

Tää kirja oli tosi mielenkiintoista luettavaa! Suosittelen lukemaan. Haluaisin myös päästä käymään Aja Lundin putiikissa Pietarsaaressa. Se olisi varmasti upea tavarataivas. Tästä linkistä pääsee Aja Lundin kotisivuille. Siellä näkee myös niitä upeita kuvia, mitä oli tässä kirjassa.

Onko joku muuki lukenut tän kirjan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti