01 tammikuuta, 2020

Ei-valkoisten ja ei-miesten kirjoittamat kirjat- lukuhaaste

Sinua on petetty- kirjaa ja siinä olevaa Koko Hubaran tekstiä lukiessani viime keväänä, mieleeni tuli laittaa pystyyn lukuhaaste, jossa luettaisiin vain ei-valkoisten ja ei-miesten kirjoittamia kirjoja. Itse olen tälleen kolmikymppisenä vasta herännyt huomaamaan ja näkemään tätäkin puolta maailmassa, joten siksi haastan itseni ja kaikki kiinnostuneet lukemaan vuoden ajan kirjoja, jotka on kirjoittanut ihminen, joka ei ole valkoinen, eikä mies.

Haasteaika on 1.1.2020-31.12.2020.




Haluan haastaa itseäni tällä ja lukea vuoden aikana enemmän ei-valkoisten ihmisten kirjoittamia kirjoja, runoja, sarjakuvia, novelleja ja esseitä jne.

Lukea rodullistettujen/etnisten naisten, muunsukupuolisten, sukupuolettomien ja transsukupuolisten kirjoittamia kirjoja.

Tule mukaan haasteeseen!

Jokainen saa määritellä itse, minkä verran osallistuu tähän haasteeseen. Itselläni minimitavoite on vähintään kirja per kuukausi tän haasteen mukaisesti.


9 kommenttia:

  1. Mukana! Tämä on tosi innostava aihe haasteelle. ♥

    VastaaPoista
  2. Minä olen mukana myös! Viime vuonna lukemistani kirjoista vain 20 prosenttia oli enää miesten kirjoittamia, ja osa näistäkin rodullistettuja. Tänä vuonna haluaisin ehdottomasti lukea enemmän sukupuolivähemmistöjen kirjoittamia teoksia - niitä en lukenut viime vuonna varmaan yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omia lukemiani en tiiä, mutta koen tän aiheen tosi tärkeäksi, että saatais vähemmistöjen ja muiden ääni kuuluviin.

      Poista
  3. Hei!

    Minäpä liityn mukaan tähän haasteeseesi :) Toivottavasti jostain löytyy myös lukuvinkkejä. Rodullistetut naiset eivät ole "ongelma", mutta muunsukupuoliset jne, näihin kaipaisin vinkkejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, onpa kiva ja tervetuloa mukaan!

      Itelläki on muunsukupuolisten ja sukupuolettomien suhteen ettiminen. Voin vinkata jos ja kun löydän.

      Poista
  4. Hyvä haaste! Lähden mukaan ainakin muutamalla ei-valkoisella naisella, katsotaan tuleeko vastaan kirjoja myös sukupuolivähemmistöistä.

    VastaaPoista