21 syyskuuta, 2020

Tuutikki Tolonen: Mörkövahti

Tää mörkökirja oli ihan loistava. Mää vaan ahmin tän.




Hilla (11v), Kaapo (9v) ja Maikki (6v4kk) ovat jännän äärellä, kun äiti lähtee lomalle Lappiin ja heille tulee siksi aikaa lapsenvahdiksi mörkö, koska isä on jossain työmatkalla. Mörön mukana tulee ohjeet ja niinpä mörkö asetetaan eteisen kaappiin. Sieltä mörkö kömpii tekemään ruokaa jne. Pian selviää, että monen muunkin lapsen kotona on mörkö lapsenvahtina. Mistä möröt ovat tulleet ja miten he osaavat vahtia lapsia? Mikä on mörköjen juttu? Miksi ne pölisevät niin hirveästi? Lapset alkavat tutkia asiaa ja siitähän se jännä lähtee kulkemaan.

Kirja oli kyllä niin viihdyttävä. Ihastuin lapsista varsinkin Maikkiin. Hilla taas oli ihan ärsyttävä. Kaapo siltä väliltä. Mörköjen lisäksi menossa mukana oli Maikin mainio puhuva kylpytakki ja lasten kaverit. Myös lasten isä ilmestyy työmatkalta ja suhtautuu lunkisti mörköihin. Lisäksi kirjastosta löytyi tietokirja möröistä, jonka avulla yritetään ottaa selvää asioista.

Tää kirja koukutti ja ahmin sen aika tahtia. Tää idea möröstä lapsenvahtina on vaan niin hyvä. Kirjan lopussa oli myös semmonen koukku, että olin vain ääääää ku mulla ei oo jo seuraavaa kirjaa hyllyssä oottamassa. Mää oisin lapsena rakastanu tätä kirjaa. Niin rakastin nyt aikuisenakin.

4 kommenttia:

  1. Kivalle vaikuttaa. Varmasti pojan lukemisiin menee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihanaa, ku on niin paljon mahtavia lastenkirjoja.

      Poista
  2. Minäkin rakastin ja myös kahta jatkokirjaa olen rakastanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on jatko-osat vielä lukematta ja ootan niitä kyllä kovasti!

      Poista