26 tammikuuta, 2022

Johanna Vehkoo: Oikeusjuttu

En ollut vielä kovin pitkälle kerennyt lukea tätä kirjaa, kun tuli tieto Korkeimman oikeuden tuomiosta. Olin niin helpottunut, että melkein itkin, kun selvisi, että Vehkoon kunnianloukkaustuomio kumottiin. Olishan se ollut täysin naurettavaa, jos toisin olis käynyt!



 

Tässä kirjassa limittyvät Vehkoon oma tarina ja kokemukset tämän sekopäisen oikeusjutun tiimoilta, sekä tieto trollauksen mekanismeista ja miten ne vaikuttavat kaikkeen. Tämän vuoksi kirja oli oikein sujuvaa luettavaa ja ei käynyt ainakaan minulle liian raskaaksi sen puolesta. Se miksi lukeminen oli minulle välillä raskasta, johtui siitä, miten kirjan oikeudenkäyntien kuvaukset nostivat pintaan muistot omista oikeudenkäynneistäni samassa paikassa ja taisipa meillä olla Vehkoon kanssa sama syyttäjäki, jollen väärin muista vuosien takaisia. Jokatapauksessa kirja oli hyvä. Arvostan sitä, että Vehkoo jaksoi käydä läpi tämän mankelin ja lopulta oikeus voitti.
Ps: Huomenna tulee viisi vuotta siitä, kun omat oikeudenkäyntini loppuivat hovioikeuden tuomion tuloon. En saanut oikeutta, mikä vihastuttaa edelleen.

14 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä melkoinen myllytys tosiaan, onneksi Korkein oikeus toi tolkkua tuomioon! Voisin lukea joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tuota hommaa on seurannu monttu auki, että eihän tämmönen oo ees mahollista.

      Poista
  2. Sen verran seurasin oikeudenkäynneistä kertovia juttuja, että helpotus oli tuo oikeuden päätös. Ja se oli varmaan suurempi helpotus Vehkoolle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vaan kuvitella sitä Vehkoon helpotuksen määrää. Jos itelleki oli niin iso helpotus.

      Poista
  3. Minäkin haluan tämän ehdottomasti lukea, vaikka keissi sinänsä on ratkennut. Mutta tämä koko tapaus on sen verran merkittävä, että haluan lukea siihen liittyvistä asioista. Kuuntelin taannoin jokun podcastin, jossa Vehkoo kertoi kirjastaan ja tästä keissistä. Oli ajoittain aika häiritsevää kuunneltavaa eikä moni asia tuntunut kovin “oikeudelliselta”.

    Olen todella pahoillani puolestasi, että edes oikeudenkäynti ei tuonut oikeutta. Se olisi varmasti auttanut asioiden käsittelyprosessissa. Mutta pakko vain jatkaa eteenpäin ja ehkä salaa toivoa, että oikeus toteutuu jotenkin toisin joskus toiste.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Missä podcastissa Vehkoo oli? Kiinnostais kyllä itelläki kuunnella.

      Toivottavasti karma kostaa niille tyypeille, joita vastaan kävin oikeutta. :D Siihen lasken toivoni.

      Poista
    2. Hitsit kun en muista, kenen tekemä podcast! Kuuntelen aika paljon podcasteja ja poistelen niitä sitä mukaa, kun olen kuunnellut (lataan jaksot, koska datarajoitus enkä halua pitää nettiä päällä lenkeillä tai ulkona aina muutenkaan). Yritin tuota kys. etsiä, mutta ei löytynyt. Spotifysta olen sen kuunnellut, mutta sieltä poistui jokunen aika sitten iso osa esim. Ylen podcasteja (en tiedä miksi), joten kaikki kuunteluhistoriat (jos sellaista edes on) meni siinä samassa.

      Poista
    3. Okei. Pitääpä koittaa iteki googletella!

      Poista
    4. Löysin! Pieni karanteenikirjakerhon viimesin jakso.

      Poista
    5. Ei ole se, minkä minä kuuntelin :D Kuuntelemassani podcastissa haastattelija oli mies. En tajua, mihin se on voinut kadota!

      Poista
    6. Ei näköjään löydä ees googlettamalla. :O

      Poista
    7. Ei löydy millään :D Kaikki podcastit eivät muutenkaan löydy edes googlettamalla. Mutta Vehkoota on kyllä haastateltu muissakin podcasteissa, joten varmaan jokin muukin voi olla hyvä. Itseäni kyllä häiritsee, kun en löydä sitä kuuntelemaani :D

      Poista
  4. Tämä oli kiinnostava teos. Luin tämän juuri ennen kuin tuli KKO:n päätös. Helpotus oli tuo päätös. Onnea Johanna Vehkoolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää luinkin sun jutun! Tää lopptulos oli todella huojentava aika monelle.

      Poista