24 tammikuuta, 2022

Sarah Penner: Myrkynkeittäjä

Myrkynkeittäjä on tällainen historiallinen jännityskirja. Ei tää ihan kovaksikeitetty dekkari ole, ehkä enemmänkin pehmodekkari, sellainen soft crime- kirja.

 


Tässä mennään kahdessa aikatasossa. 1790-luvulla, jossa päähenkilöistä kaksi, Nella ja Eliza, elävät. Sekä 2010-luvulla, jos kolmas päähenkilö, Caroline, elää. Caroline löytää Lontoon reissullaan Thamesista lasisen apteekkarin pullon ja alkaa selvittää sen taustoja. Samaan aikaan saamme lukea Nellan, apteekkarin tarinaa ja hänen apulaisensa Elizan tarinaa. Nämä kaikki kolme päähenkilöä olivat omalla tavallaan mielenkiintoisia ja myötäelin kyllä kaikkien heidän tarinoita ja jännitin sitä, että miten ne päättyvät. 

Nella on apteekkari, jolta naiset voivat käydä salaa käydä hakemassa myrkkyä, jonka avulla tappaa puoliso tai muu hankala mieshenkilö elämästään. Apteekkia on vaikea löytää ja tieto siitä menee suusta suuhun. Tarinassa avataan sitä, miten Nella päätyi tällaiseksi apteekkariksi, kun hänen äitinsä piti alunperin apteekkia, josta naiset saavat apua vaivoihinsa. Nella myös pitää kirjaa avustamistaan murhista. Tällä tavalla Eliza, 12-vuotias palvelustyttö, eksyy hänen apteekkiinsa ja jää Nellan luo, kun hän on ensin tappanut emäntänsä lähentelevän puolison, emäntänsä toiveesta. 

Nykyhetkessä Caroline on tullut yksin Lontooseen 10-vuotis hääpäivämatkalleen, kun on juuri saanut tietää, että hänen miehensä pettää häntä. Shokissa ja sekaisin hän lähtee retkelle Thamesin mutia tonkimaan ja löytää edellä mainitun apteekkarinpullon ja alkaa tutkia asiaa. Tutkimusten mukana hän selvittää elämäänsä ja sitä, mitä hän haluaa siltä. 

Nämä kaikki tarinat lomittuvat mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi ja tätä kirjaa oli kyllä mukavaa ja viihdyttävää lukea. Pidin tästä kirjasta paljon ja toivon, että Penner kirjoittaa lisää tällaisia tarinoita.

10 kommenttia:

  1. Tämä kyllä kiinnostaa, tuollaiset historialliset ulottuvuudet ovat usein koukuttavia ja kiinnostavia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää en oo mikään kovin iso historiafani, mutta tässä kirjassa se historia osuus oli ehkä jopa mielenkiintoisempi ku nykypivän osuus.

      Poista
  2. Tämä oli kiva kirja. Tykkäsin historiaosuuksista. Olisi voinut olla kokonaan historiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää ois voinu olla jopa parempi, jos ois ollu pelkkää historiaa.

      Poista
  3. Tämän kansi kiinnittää huomion siinä määrin, että voisin jo sen perusteella tähän tarttua. Muutenkin vaikuttaa kiinnostavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on kyllä kaunis kansi. Ja oli lukemisen arvoinen kirja!

      Poista
  4. Kuulostaa mielenkiintoiselta ja wau toi kansi on tosi kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Parhaita kansia pitkään aikaan, sanosin. Ja suosittelen kyllä kokeileen tän lukemista.

      Poista
  5. Tämä onkin mennyt minulta aivan ohi joten kiitos vinkistä! Kuulostaa todella kiinnostavalta ja tosiaan kansi on suomalaiseksi kustanteeksi oikein hieno, mutta se onkin näköjään alkuperäinen 👍

    VastaaPoista