03 toukokuuta, 2023

Marjatta Tiirola: Orvon tytön koti-ikävä

Tämä on elämäkerrallinen kirja. Mummuni kirjoittama.



 

Tätä kirjaa lukiessa pystyin kuulemaan mummuni ääneen. Lukiessa nousi suru siitä, etten koskaan kerenny tutustua häneen. Olin 18-vuotias, ku mummu kuoli. Nyt sain jollain lailla kiinni hänen persoonastaan. Hän vaikuttaa niin hyvältä tyypiltä! Tuntuu pahalta se, ettei me koskaan tunnettu kunnolla toisiamme. 

Kirja valaisi mulle paljon asioita mummustani ja hänen puolen suvusta. Luin tän kyllä silloin, ku tää ilmesty, mutta eipä ollu jääny mitään mieleen. Nyt näki ihan eri perspektiivistä asiat. Mummullani ollut rankka elämä. Suurimpia juttuja ehkä se, ku neljä hänen lapsistaan tippui heikkoihin jäihin ja kaksi selvisi ja kaksi jäi Oulu-jokeen. Ihan hirmuista!

Tuli kyllä mummua ikävä tätä lukiessa. Suru ja haikeus. Enää ei ole yksikään isovanhemmistani elossa, kun viimeinen heistä kuoli vuosi sitten. Onneksi on edes tämä kirja olemassa! 💛

6 kommenttia:

  1. Tämä on varmasti tärkeä kirja sinulle 💛

    VastaaPoista
  2. Itsekin kaipaan mummiani usein, hän kuoli kun olin lukion ensimmäisellä. Olimme hyvin läheisiä. Onneksi sinulla on tämä mummusi kirja, niin voit aina palata siihen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ees joku pala hänestä jääny mun elämään. <3

      Poista
  3. On kyllä ihanaa, että sinulla on mummustasi muistona tämä kirja ❤️ Surullista, ettet ehtinyt koskaan tutustua häneen.

    VastaaPoista