29 elokuuta, 2018

Erään tapon tarina

Ystäväni kertoi minulle tästä kirjasta ja linkkasi kirjan päähenkilön haastattelun. Kiinnostuin kovasti, koska olen ollut Haapajärvellä viisi vuotta perhekodissa ja tapahtumapaikat ovat osittain tuttuja. Varasin kirjan heti kirjastosta ja sainkin sen aika pian luettavakseni.




Kirja kertoo tiivistettynä Askon elämästä, kun hänen isänsä terrorisoi väkivaltaisesti hänen ja hänen äitinsä elämää kaikin tavoin. Kun äidiltä sitten loppuu jaksaminen kokonaan, Asko uhkaa jälleen kerran lähteä tappamaan isänsä, mutta Askon mummo ottaa ja lähtee ja tekeekin sen Askon sijaan. Kirjassa myös kerrotaan siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu ja myös nykyhetkestä.

Kirja oli todella mielenkiintoinen! Oman mausteensa antoi tietysti se, että tapahtumapaikat olivat enimmäkseen tuttuja. Se on jännää, etten muista Haapajärvellä asuessani koskaan kuulleeni tästä tapauksesta. 

Tämäkin kirja on hyvä lukea, että saa tuntumaa siitä, millaista toisten elämä oikeasti on. Suomessakin on niin paljon perheitä, joissa kärsitään toisen vanhemman tai molempien vanhempien väkivallasta ja sen väkivallan seuraukset näkyvät elämässä aina jollain lailla. Kirjassa tuotiin hyvin esille myös se, että vaikka taustojen valossa Askon mummu teki ihan oikein kun tappoi Askon isän, niin silti tappaminen ei ole oikein. Asiat eivät vaan aina ole mustavalkoisia, vaan niitä harmaan sävyjä löytyy myös paljon.

Suosittelen kirjaa lämpimästi. Hauska sattuma on myös se, että Vuoresta tuli opettaja kummilapselleni, kun kummilapsi aloitti eskarin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti