23 elokuuta, 2018

Pyhimyksen hauta

Pyhimyksen hauta on Kathy Reichsin toinen kirja Tempe Brennan- sarjassa.




Kirja alkoi mielenkiintoisesti vanhassa ja hylätyssä kirkossa, jossa Brennan etsii vajaa 100 vuotta sitten kuolleen nunnan hautaa. Kirkko haluaa tehdä kyseisestä nunnasta pyhimyksen. Tämän tapauksen tutkimisen rinnalla tulee ruumiita, joiden uskotaan liittyvän erääseen maailmanlopun lahkoon. Myös Brennanin sisko sotkeutuu tapaukseen ja aiheuttaa sydämen tykytyksiä. Tapahtumapaikat sijoittuvat niin Montrealiin kuin Brennanin kotikaupunkiin Charlotteen ja sen ympäristöön. Bonuksena on myös hauskaa seurata, miten Brennanin ja etsivä Andrew Ryanin suhde etenee.

Kirja oli kyllä jännittävä ja suorastaan ahmin sen. Tykkään kirjan kerrontatyylistä. On myös hauskaa lukea uudelleen näitä kirjoja. Plus tietenkin se on mielenkiintoista, että kirjat eroavat aika paljon Bones- sarjasta. Samaa kirjoissa ja sarjassa ovat vain Brennan ja luutohtorius, jonka kautta rikoksia tutkitaan ja ratkaistaan. Pitäisi minunkin muuten katsoa 12. tuotantokausi Bonesista. Se on odottanut katsomistaan siitä asti, kun se ilmestyi Netflixiin.

Ehdottomasti jatkan sarjan lukemista. Tämä kirjasarja taisi nyt ottaa paikan Kay Scarpetta- kirjojen tilalle, joihin vähän kyllästyin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti