24 marraskuuta, 2023

Kaksi kirjaa Kiinasta

 Kiina on jotenkin alati kiinnostava maa. Kaikkine juttuineen. Ihmetyttäviä asioita, ihastuttavia asioita ja vihastuttavia asioita.


Mari Manninen: Yhden lapsen kansa

Tietokirja Kiinan yhden lapsen politiikasta ja keskittyy eritoten sen seurauksiin. Oli koskettava kirja. Tietokirjakin näköjään voi olla sellainen. Tää kirja on saanut myös Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ja en kyllä yhtään ihmettele!



Qiu Xiaolong: Tapaus Mao
suomentanut Katariina Kaila

Elegian kans jatkettiin Chen Cao -sarjan lukemista. Tää kirja ei ollu kyllä ollenkaan niin hyvä, mitä muut osat on tähän mennessä ollut. Oli vähä nihkeetä. Pöh pöh. Sujuvaa luettavaa oli kyllä ja runoista tykkään edelleen, mutta juoni oli vähä ööh ja murhaaja paljastu ihan lopussa vasta ja oli ihan seko koko homma. Jospa seuraava osa on jo parempi! Seuraava osa on muuten viimeinen suomennettu osa. Sen jälkeen pitää jatkaa sarjan lukemista englanniksi.

2 kommenttia:

  1. Minä taisin tykätä enemmän Tapaus Maosta, vaikka loppu olikin överi ja alku hidas :D Olen alkanut löytää näistä mainiota huumoria ja komiikkaakin. En tiedä onko tarkoituksellista, mutta itse otan huumorilla :D

    Tuo Mari Mannisen teos kiinnostaa ja on lukulistallani. En vain ole ikinä Suomessa muistanut lainata sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain tässä Chen Cao -sarjassa on, ku aina innostaa lukea näitä.

      Poista