08 maaliskuuta, 2024

Dekkarit Cornwallista ja Milanosta

 Dekkareita. Nämä kaks luin viime vuoden lopulla. Tapahtumat sijoittuvat ulkomaille, mutta kirjailijat ovat suomalaisia!


Kaarina Griffiths: Meren syliin

Tää oli vähän ristiriitainen dekkari mulle. Toisaalta hahmot oli hyviä, mutta toisaalta taas asioita selitettiin mielestäni ihan liikaa auki, siis vaikka poliisin työtapoja ja vastaavaa. 

Suomalainen taiteilija Kaisla muuttaa pieneen englantilaiseen kylään. Sitten sielä tapahtuu murha, jonka uhrin Kaisla itse löytää tuttavansa Emman kanssa. Uhri on puettu merenneidoksi. Kaisla vähän kuin vahingossa alkaa selvittää tapausta Emman ja paikallisen poliisin ja suomalaisen profiloijan Antin kanssa! Murhaaja tuli mulle yllätyksenä, en vain kyenny näkemään sitä. Se ärsytti ku se tuli niin puskista ja mielestäni ei ollu vihjeitä ollenkaan siihen.

En usko, että jatkan tätä sarjaa.


Vera Vala: Italialainen peli

Vera Valan uusi dekkarisarja! Vihdoin minäkin sain tartuttua tähän! Ostin tän ittelleni e-kirjana ihan.

"Milanoon sijoittuvan Salla Kotka -dekkarisarjan avausosa!

”Pimeyden sydän on ihmismielessä.”

Milanon seutu elää pelon vallassa. Salaperäinen vainoaja terrorisoi ihmisiä, ja Harlekiiniksi kutsuttu sarjamurhaaja valikoi uhrejaan. Liittyvätkö tapaukset toisiinsa?

Oikeuspsykologin uraansa aloitteleva Salla Kotka tempautuu keskelle uhkaavaa tapahtumaketjua aloittaessaan työt puolustusasianajajan alaisena. Päämiestä epäillään sarjamurhaajaksi, ja Sallan on autettava puolustusta selvittämään totuus. Mutta onko totuudella lopulta mitään arvoa oikeuden silmissä?

Uusi profiloijan työ vaikuttaa epäluuloisten kollegoiden ja vihamielisten asiakkaiden miinoittamalta sotatantereelta. Samalla kun hän joutuu tutkimaan synkimpiä puolia muissa, hän yrittää päästä selvyyteen myös oman menneisyytensä kanssa. Voiko hän luottaa keneenkään, edes itseensä?"

Pidin. Salla on mielenkiintoinen hahmo. Samankaltaisuutta hänen opettajaansa Arianna de Bellikseen kyllä löytyy, koska molemmilla on dissosiatiivinen amnesia nyt tai ollut. Musta mahtavaa, että Arianna on näissä kirjoissa, vaikka onkin vain sivuhahmona! 

Tää oli taattua Valaa. Ostin tän luettua toisen osankin ja se on parhaillaan luvun alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti