13 kesäkuuta, 2023

Dekkariviikot: Satu Rämö: Rósa ja Björk

Innolla odotin saavani tän Rämön dekkarisarjan toisen osan käsiini, enkä joutunu pettymään sitä lukiessani.




Ekan osan luin loppuvuodesta ja tykkäsin Hildurista tosi paljon. Se oli mulle viiden tähden kirja. Ihastuin niin paljon Hilduriin ja Jakobiin ja Islantiin.



 

Takakansiteksti:

"Kun vallanhimo iskee, tulee ruumiita!

Rósa & Björk on toinen osa nordic noirille uskollista Hildur-dekkarisarjaa, jossa on ripaus islantilaista mystiikkaa.

Syrjäisillä Islannin vuonoilla tapahtuu outo murha. Vaikutusvaltainen kunnallispoliitikko löydetään ammuttuna hiihtoladulta. Murhaa tutkiessaan rikosetsivä, Atlantin hyisissä aalloissa surffaava Hildur Rúnarsdóttir ja suomalainen poliisiharjoittelija, villapaitojen neulomiseen hurahtanut Jakob Johanson joutuvat vaikean kysymyksen eteen. Kannattaako kaikkia salaisuuksia selvittää?

Hildurin lapsuudessa syntyneet traumat palaavat, kun kauan sitten kadonneiden siskojen, Rósan ja Björkin, mysteeri alkaa aueta. Jakob yrittää pitää päänsä kylmänä keskellä vaikeaa huoltajuusriitaa.

Paha löytyy usein läheltä, mutta ihmisten läheisyys on silti suurin voimavara, joka meillä on."


Juoni oli mielenkiintoinen. Poliitikon murha ja mistä asti sen syyt lähtivät liikkeelle ja miksi. Homma kietoutui moniin lankoihin ja iteki vasta kirjan loppupuolella keksin murhaajan. Ja siihen liittyi vielä kaikkea jännää lisäksi. Sitten vielä Hildurin siskojen kohtalo. Oli hyvä veto liittää kertojaääneksi myös Hildurin äiti! Se avasi tarinaa lisää. Huh, mitä kaikkea siihen liittyykään! Oli todella kiinnostavaa lukea siitäkin. Ja miten kirja loppui! Äääääääää!!! En ehkä kestä oottaa sarjan seuraavan osan, Jakobin, ilmestymistä loppuvuodesta. 

Tää oli mulle todellakin viiden tähden kirja. Wau! Rämö on kyllä saanut mut kiintymään Hilduriin ja Jakobiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti