09 huhtikuuta, 2024

Heteroromantiikkaa

Nyt sitä heteroromantiikkaa!  Nää oli yllättävän hyviä kirjoja!



Satu Tähtinen: Lordi D ja muita seurapiirisalaisuuksia

Tän luin Jennyn kanssa! Tää olikin todella hyvä! 

Takakansiteksti, ku en halua spoilata:
"Kuuma, romanttinen herkku Bridgerton-faneille aloittaa 1800-luvun Lontooseen sijoittuvan sarjan uudelta kotimaiselta viihdetähdeltä.

Lady Josephina käyttää aikansa hyväntekeväisyyteen. Miehille hänellä ei riitä kärsivällisyyttä. Kesken tanssiaisten komea ja teräväkielinen seurapiirikeikari Lordi D loukkaa Josephinaa julkisesti. Siitä käynnistyy juonittelujen ketju, jonka seurauksena lordi ja Josephina alkavat teeskennellä seurustelevansa.

Lordi D ei ole sitä miltä päällepäin näyttää, ja pian älykäs ja rohkea Josephina on päässyt perille hänen salaisuudestaan - ainakin yhdestä niistä. Lordi puolestaan huomaa, ettei saa Josephinaa mielestään. Saattaako yhteinen juoni parin toistensa syliin?"

Tämäkin oli ahmittava ja ihanan kepeää luettavaa. Romanssi ei ollut mikään siirappinen, joten siitäkin pystyi nauttimaan. Päähenkilö Josie oli ihanan säpäkkä tyyppi. Juonen käänteet oli kirjassa myös mainioita, vaikka joissan kohin olin että plääh. Josieen tykästyin kovasti.

Jos haluat kevyttä ja nautinnollista luettavaa, kokeile tätä! Tähän on syksyllä tulossa jatkoa, jonka aion todellakin lukea.



Niina Mero: Englantilainen romanssi

Kestipä mulla kauan tarttua tähän. Nyt on viimein luettu! Tää oli kans mainiota luettavaa, mutta ei ihan niin hyvä ku Tähtisen kirja. Tykkäsin ku tässä Nora koittaa kaivella kadonneen lordin arvoitusta ja mitä kaikkea sieltä taustalta sitten lopulta paljastuukaan. Jotenkin tämä kirja jäi sellaiseen kohtaan, että toivoisin tälle jatkoa, joka paljastaisi mitä kadonneelle lordille oikein kävi. 

Päähenkilö Nora oli välillä aika ärsyttävä ja välillä oikein symppis. Oli hauskaa seurailla hänen sekoilujaan. Loppua kohen kirja kävi jännittäväksi jopa. Meroa voisin lukea lisää. Häneltähän on ainakin yksi kirja lisää ilmestynyt.




Kasperi Tanttu: Vain kaksi

Nyt kuulkaa! Tässä on melkoinen kirja!

Takakansiteksti:
"Vain kaksi on ensimmäinen polyamoriaa käsitellyt kotimainen kaunokirjallinen teos. Alun perin vuonna 1917 julkaistu pienoisromaani kertoo kolmen ihmisen yllättävän rakkaustarinan, joka ei mahdu yhteiskunnan sovinnaisiin muotteihin. Kasperi Tanttu oli aikanaan tunnettu boheemi kirjailija ja toimittaja. Suomen sisällissodan aikana punaiset tuomitsivat Tantun kuolemaan, mutta hän joutui lopulta valkoisten teloittamaksi."

Luin tämän kirjan englannin kurssin esitelmää varten. Olin ällikällä lyöty, että tällainen on kirjoitettu jo 100 vuotta sitten Suomessa. Wau! Kirja on lyhyt, mutta aika ihana. Pidin. Kirjassa päähenkilö, mies, tunnustaa vaimolleen, että hänellä on toinen nainen. Vaimo yllättää miehensä ja sanoo, että tuo hänet tänne asumaan. Niin mies lähtee hakemaan toista naistaan ja toinen nainen muuttaa sitten heille. Loppua en paljasta. 

Tämä kannattaa lukea! Oli todellakin lukemisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti