05 huhtikuuta, 2024

Kaksi dekkaria

Kaksi dekkaria lisää tästä dekkarihuumastani. Se huuma taitaa vaan olla nyt ohi. 




Elina Backman: Ennen kuin tulee pimeää

Kolmas osa Saana Havas -sarjaan! Ja nyt keväällä ilmestyy neljäs osa! 

Tää oli aivan yhtä hyvä ja vetävä ku aiemmat osatkin tässä sarjassa. Instassa joku kommentoi, että nämä on tasalaatuisia kirjoja ja oon samaa mieltä. 

Tässä osassa Saana päätyy pohjoiseen, Ivaloon, tutkimaan kadonneen ja murhatun tytön arvoitusta. Sisko haluaa tietää, että mitä tapahtui ja kuka murhasi hänen siskonsa, koska tapaus ei koskaan selvinnyt. Tapaus ei olekaan ihan niin yksinkertainen ja Saana kohtaa myös vastustusta tutkiessaan asiaa. Yllättäin hän saa kuitenkin paikallisen poliisin puolelleen ja kanssaan tutkimaan tapausta. Ennen pitkää myös Saanan miesystävä Jani saapuu paikkakunnalle Saanan perässä. Niin ja Saana menee myös tapaamaan isäänsä Enontekiölle! Tätä kaikkea oli nautinnollista seurata sivujen vain kääntyessä ku ahmin tätä dekkaria.



Abir Mukherjee: A necessary evil

Luin tämän Elegian kanssa. Tämä siis jatko-osa viime vuonna lukemalleni A rising manille. Nyt ollaan siirrytty seuraavaan vuoteen 1920, ja Sam Wyndham apurinsa Surrender-notin kanssa joutuvat keskelle prinssin murhaa. He alkavat selvittää murhaa ja päätyvät prinssin, öö, kuningaskuntaan vai mikä nyt onkaan oikea termi suomeksi tälle tuon ajan Intiassa. Sambalporeen he siis menevät joka tapauksessa. Tutkittavaa siellä kyllä riittääkin, mutkikasta on ja kaikenlaista tapahtuu. Loppu oli kyllä odottamaton ja niin monen mutkan takana, että huh! Tapahtumat etenivät kuitenkin sopivan leppoisaa tahtia niin, että tätä oli ilo lukea. Vauhti ei päätä huimannut, vaan teki rennon olo. Tätä sarjaa kyllä voi suositella kaikille, jokka tykkää lepposista dekkareista! Suomennoksia ei ole, mutta jos englanti sujuu ni tartu näihin.

2 kommenttia:

  1. Backmanin dekkarisarja on todella hyvä. Pitkä aika aina odottaa seuraavaa sarjan kirjaa.

    VastaaPoista