08 huhtikuuta, 2024

Sarjakuvia

Muutama sarjakuvakin on löytänyt tiensä mun luo. Nämä kolme ihan erilaisia ja eri aiheista.


Einat Tsarfati: Mikä sotku
suomentanut Riina Behl

Takakansiteksti:
"Sotkuinen ihminen, et ole ainoa

Miksi jotkut ovat sotkuisia? (Eikä nyt tarkoiteta niitä, jotka sanovat olevansa sotkuisia mutta säilyttävät keittiön kuivatuotteita nimikoiduissa lasipurkeissa.) Vaikka he kuinka yrittäisivät ryhdistäytyä, pikkuhiljaa kaaos aina valtaa heidän kotinsa, työpöytänsä ja mielensä. Onko sotkuinen ihminen tuomittu elämään sotkunsa keskellä?

Pilke silmäkulmassa tehty omakohtainen sarjakuva perkaa sotkuisen ihmisen mielenmaisemaa ja arjen haasteita. Se sisältää humoristisia testejä oman sotkutason tunnistamiseksi, mutta esittää myös teräviä havaintoja kamppailusta yhteiskunnan vahvoja siisteysoletuksia vastaan.

Kirja on loistava vertaistuki muille epäjärjestelmällisille ihmisille, ja lisäksi se tarjoaa ymmärrystä sotkuisen ihmisen siisteille kanssaeläjille.

Einat Tsarfati on israelilainen kirjailija ja kuvittaja, jonka kuvakirjoja on käännetty 20 kielelle. Mikä sotku on hänen ensimmäinen sarjakuvakirjansa aikuisille. Kirja syntyi hänen suositun Things That Annoy Me -Facebook-sivunsa pohjalta."

Tämä sarjakuva ei ihan iskenyt muhun. Jotenkin mun mielestä liiankin mustavalkoisesti nähtiin tämä asia, eli sotkuisuus. Ihmiset joko on tai ei ole sotkuisia. Eli aikas plääh. Muuten tämä oli kyllä ihan jees.




Asuka Miyazaki: X-gender
kääntänyt Kathryn Henzler

Yksinkertaisuudessaan tämä sarjakuva kuvaa Asukan heräämistä omaan sukupuoleensa. Hän ymmärtää, ettei olekaan sitä mitä on luullut eli hän ei ole nainen eikä mies. Mikä hän sitten on? Tämä on siis etsintäretki. Aivan mainio teos tämä. Luultavasti luen jatko-osatkin.



Johanna Aulén: Tšernobylin koirat

Tarina koirista, jotka elävät Tšernobylin alueella. Suomalainen turistiryhmä vierailee siellä ja ihmettelee koiria ja kaikkea. Tarina ja kerronta hirveän selkeää ja tykkäsin piirrostyylistäkin. Kirjan lopussa on myös tietopläjäys ja avattu asioita, kuten esim. miten ydinvoimala toimii yms. Ei tämä turhaan saanut Finlandia-palkintoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti