21 elokuuta, 2023

Kaikki kesken olevat sarjakuvasarjani

Tässäpä pläjäys sarjakuvasarjoja ja -trilogioita, jotka mulla kesken. 
Vaikka osassa sarjoista oon lukenu kaikki ilmestyneet, niihin on odotettavissa vielä jatkoa tai ainakin toivon sitä kovasti.
Jokaisen perään laitan jotain sarjasta ja linkkasin kaikki lukemani osat mukaan, jos ne vaan on blogissa.

Sarjat, joita jatkan varmasti


Alice Oseman: Heartstopper, 4/5
Tämä sarjakuvasarja on silkkaa rakkautta! Lämmittää sydäntä ja mieltä, niin ihana. Odotan kovasti tuota viidettä osaa! Tässä postauksessa sarjan neljä ekaa osaa.

Douyé & Antista: Sorceline, 1/8
Sarjan eka osa oli jännä niin aiheeltaan (kryptoeläintiede!) kuin hahmoiltaan. Mielenkiinnolla ootan loppuvuodesta tulevaa toista osaa.

Fiona Staples & Brian K. Vaughan: Saga, 9/10
Scifi-sarjakuvasarja. Mielenkiintoinen! Osat 1, 2, 3-4, 5-7 ja 8-9. Jonotan päästäkseni lukemaan 10. osan.

Gijé & Carbone: Soittorasia, 2/5
Ihana tarina Nolasta, joka pääsee soittorasian kautta toiseen maailmaan. Odotan tässäkin seuraavaa osaa kuin kuuta nousevaa. Tässä postauksessa kaksi ekaa osaa.

Giovanni Di Gregorio & Alessandro Barbucci: Sisarukset Grémillet, 3/4
Tääki on ihana sarja! Tykkään eritoten kuvituksesta. Tähänkin tulossa loppuvuodesta seuraava osa, jota odotan tosi paljon. Täällä sarjan kolme ekaa osaa.

Janne Kukkonen: Voro, 2/3
Olin ennakkoluuloinen tätä trilogiaa kohtaan. Onneksi silti tartuin tähän. Tää on ihan mahtava! Lilja on kyllä aikamoinen hahmo, huh hei. Postaus on vielä kehitteillä, koska olen lukenu kaks ekaa osaa ihan vasta. Kolmas osa on jo hyllyssä oottamassa.

Juba: Minerva, 6/6
Minerva on hassu hahmo ja joutuu ihme seikkailuihin, lennellen milloin milläkin, milloin minnekin. Joku näissä viehättää. Osat 1-2, 3-5 ja 6. Ehdottomasti luen, jos tulee lisää.

Kabi Nagata: My lesbian experience with loneliness, 5/5
Nagatan mangat on mainioita ja ajatuksia herättäviä. Odotan aina lisää. Toivottavasti nämä suomennetaan joku päivä:
My solo exhange diary 1 ja 2

Lize Meddings: The sad ghost club 1/3
Eka osa oli vähän tylsä. Kun hoksasin,että tähän tullut jatkoa, niin yllätin itseni haluamalla lukea sen. Jossain kohi luen siis senkin. Ja tää onkin trilogia?

Malin Falch: Pohjantuli, 4/6
Tää on mainio sarjakuvasarja, joka sijoittuu jonnekin sadan vuoden taakse ja jossa myös seikkaillaan toisessa maailmassa. Eka neljä osaa täällä. Odotan viidettä osaa, joka tässäkin tulee loppuvuodesta.

Marja Siira: Kirjoitukset, 2/2
Tästä tykkäsin paljon. Lapsen sydämellä on kirjana ja Nukkeprinsessa netissä. Toivottavasti tähänkin tulee vielä jatkoa. 

Miila Westin: Myyttiset, 1/1
Ihastuttava sarjakuvasarjan aloitusosa. Hahmot oli kyllä symppiksiä ja liikkiksiä ja mytologia oli hyvä juttu tässä. Tulispa äkkiä lisää!

Riad Sattouf: Tulevaisuuden arabi, 5/6
Sattoufin omaelämänkerrallinen sarjakuvasarja lapsuudestaan ja nuoruudestaan. Mielenkiintoinen ja kaikkea sattuu ja tapahtuu! Osat 1-3, 4 ja 5. Oon kirjaston varausjonossa oottamassa kuudetta osaa luettavaksi.

Sarah Andersen: Sarah´s scribbles, 3/4
Tää sarja on hauska ja samaistuttava. Siksi luen neljännenkin osan, kuhan se joskus käsiini sattuu tulemaan. Ne kolme osaa, jotka oon jo lukenu: Aikuisuus on myyttiElämänhallinta on illuusio ja Herding cats.

Sarjat, joita jatkanen (sitten joskus)


Francois Walthéry: Natasha, x/18
Francois Walthéry: Rubiini, x/6
Oon lukenu näitä teininä ja myöhemminkin, siksi x. Blogiaikana yhen Natashan jopa. Nää on kivoja sarjiksia, semmosta hömppää suorastaan, vaikka selvitelläänkin murhia ja muita. Ois jännä lukea nämäkin kaikki uudelleen. Jonain päivänä.

Jason Aaron & Esad Ribic: Thor, 2/3
Tää oli kiva tarina, mutta kolmatta osaa ei oo kirjastosta saatavilla. Jos jaksan ettiä sen käsiini ni sitten kyllä luen vielä senkin. Koska Thor. Eka osa täällä ja toka täällä.

Marguerite Abouet & Clément Oubrerie: Aya, 2/7
Tykkäsin näistä ihan hirveesti, koska Aya on mainio hahmo ja siksi haluaisin kyllä lukea loputkin osat. Niitei oo vaan meijän kirjastossa ja pitäis ettiä ne jostain käsiinsä. Eli menee joskus osastolle nämäkin sen takia. Lukemani osat täällä.

Pierre Christin & Jean-Claude Mézières: Avaruusagentti Valerian, x/26?
Teininä ja myöhemmin on tullut luettua tätä sarjakuvaa. Siksi tässäkin x. Haluaisin aloittaa sarjan alusta, koska tästä on tullut elokuva. Tykkäsin sarjakuvista. Joku päivä teen sen.

Renaud & Lapuss`: Kätyrit, 2/8
Ku määki oon ymmärtänyt minionien ihanuuden ni lukenu näitä sarjiksia. Hauskoja ovat ja luen ehkä lisää, jos niitä eteen tulee. Ykkönen täällä ja kakkonen täällä.

Roger Leloup: Yoko Tsuno, x/31
Oon ruennu lukemaan näitä joskus teininä, siksi taas x. Tosi kiva scifi-sarja siis. Blogin aikana oon lukenu osat 19 ja 20. Uusiaki osia on tullu lisää ja suunnittelen aloittavani tän koko sarjan lukemisen ihan alusta asti. Sitten joskus.

Sarjat, jotka voisin jättää keskenkin


Marjorie Liu & Sana Takeda: Monstress, 4/8
Maailma on mielenkiintoinen ja hahmot myös. Silti nyt jokin tökki, ku yritin lukea vitososaa. Ei vaan lähteny ja jäi kesken. Näissä on jotain raskassoutuista. Osat 1-3 ja 4. Katsotaan, miten tän kans käy.

Tatsuya Endo: Spy x Family 5/12
Tää on ihan hauska mangasarja. Hieman kyllä alko toistaa tämäki itseään ja viides osa ei ollu ollenkaan niin hyvä ku aiemmat ni siksi jäsähtäny lukeminen tähän. Jossain vaiheessa ehkä jatkan tätä silti, koska hahmot kuitenkin hyviä. Tai sitten en. Saa nähä. Luetut osat: 12-4 ja 5.

Sarjat, joita en jatka (paitsi jos muutan mieltäni)


Jarkko Vehniäinen & Marja Lappalainen: Kamala luonto, 6/19?
Nää eläimet on kyllä mainioita hahmoja ja näistä löytyy myös syvällisyyttä. Toisaalta nämä kyllä toistaa kans niin itseään, mikä on ihan plääh. Lukemani albumit: SunnuntaijengiKarhunvatukoita & Parasta elämässäKamala luonto ja eläimen tarkoitusSunnuntaikävelyllä & Anna haukku!

Juan Díaz Canales: Blacksad 1/7
Ekan osan luin vähän väkisten ja siksi en jatka tätä sen enempää.

Kim Dong Hwa: Color 1/3
Eka osa oli kaunis tarina, mutta silti lukeminen ei oo edenny vieläkään sen enempää. Saa nähä jatkuukokaan. En usko. Ei tainnu riittää vetovoima tällä.

Lise Myhre: Nemi 3/45
Nemitki alko toistaa liikaa itseään ja aloin tylsistyä. En usko, että luen tän enempää näitä. Osat 1-3.

Milla Paloniemi: Kiroileva siili, 3/10
Kiroilevat siilit on kivoja ja hauskoja, mutta nämäkin tahtoo liikaa toistaa itseään. Osat 1 ja 2-3.


Semmosia! Kiva, jos jaksoit lukea tänne asti! Löytyykö teiltä samoja lukemistosta? Tai onko suositella jotain? 

Tekeillä on vielä postaus kesken olevista kirjasarjoista. Kuhan saan sen kirjoitettua loppuun, on nimittäin pitkä ku mikä.

2 kommenttia:

  1. Hyvä kattaus, sarjiksista pitäisi blogata enemmän mutta samalla näistä sarjoista on usein vähän hankala kirjoittaa, blogatako jo silloin kun ovat kesken vai vasta lopussa...
    Varmasti jatkettavissa on useita joita en ole lukenut (vaikka niminä ovat tuttuja) mutta arvostan kyllä että noita uudempia ranskalaisia lanu-sarjiksia kuten Soittorasia tai Gremillet tulee suomeksi ja löytävät lukijoita...
    Sitten joskus jatkettavissa on sen sijaan paljon tuttuja klassikoita :)

    Strippisarjoissa on kyllä se ongelma, että silloinkin kun ovat hyviä, niitä ei voi kovin tiheästi yleensä lukea kun toisto alkaa tuntua (ja blogattaviksikin hankalia, kun ei niistâ seuraavista osista ole usein uutta sanottavaa...)
    Tuosta Kim Dong Hwan sarjasta tykkäsin kyllä kun sen aikoinaan luin, seuraavat osat jatkaa kasvukertomusta samalla tasolla mutta varmaan paras kun ne osat lukee suht tiiviisti peräkkäin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei aina itekään tiiä, että onko ees muuta sanottavaa, ku että tykkäsin tai en tykänny. :D

      Toivon, että lanu-sarjiksia tulee vielä paljon lisää. Niitä on ilo lukea tälleen melkein keski-ikäsenäki.

      Poista