25 lokakuuta, 2021

Mahtavia sarjakuvia

Lyhyet pulinat muutamasta lukemastani mahtavasta sarjakuva-albumista.


Reetta Niemensivu: Maalarisiskot

Niemensivusta on tullut yks mun lempi sarjakuvataiteilijoista. Tää sarjakuva suomalaisista naistaiteilijoista oli mahtava! Helene Schjerfbeck, Helena Westermarck, Maria Wiik ja Ada Thilén ovat Pariisissa ja tämä sarjakuva kertoo heidän siellä olostaan, työstään ja elämästään muutenkin. Pidin tästä todella paljon. Niemensivun tyyli saa mut aina uppoamaan hänen sarjakuviinsa, niinkuin nyt tähänkin.

Tuisku Hiltunen: Kuutamo ja muita kertomuksia

Hiltunen on mulle uus sarjakuvatuttavuus. Tän Kuutamon myötä ihastuin hänen tyyliinsä. Näissä kansissa on kolme erilaista tarinaa, jotka kaikki sijoittuvat eri aikoihin ja paikkoihin. Kaikissa on kyse rakkaudesta ja siitä, että tulee hyväksytyksi sellaisena kuin on. Tän lukemisen myötä haluan ehdottomasti päästä lukemaan lisää Hiltusen teoksia.

Mariko Tamaki: Laura Dean keeps breaking up with me

Vihdoin sain luettua tän sarjakuva-albumin! On roikkunut mun lukulistalla melkosen pitkään. Tää Freddyn tarina kertoo siitä, että hän roikkuu huonossa seurustelusuhteessa Laura Deanin kanssa, koska ei koe olevansa paremman arvoinen. Laura on-offailee Freddyn kanssa. Tää on kasvutarina oikeastaan. Tarina siitä miten Freddy lopulta tajuaa arvonsa ja jättää Lauran. Pidin tästä paljon. Pystyin samaistumaan Freddyn epävarmuuden tunteisiin. Lukemisen arvoinen!


Tatsua Endo: Spy x family

Tää on epätavallisen perheen tarina. Vakooja tarvitsee kulissin uuteen tehtäväänsä. Hän hommaa siis perheen kulissikseen. Ensin hän adoptoi lapsen. Lapsi onkin telepaatti, mitä uusi isä ei tiedä. Vielä tarvitaan vaimo ja äiti, jotta kulissi on täydellinen. Vaimo onkin salamurhaaja. Isä ja äiti eivät tiedä toisistaan näitä puolia, mutta lapsi tietää, koska on telepaatti. Tää tarina oli hauska, välillä nauroin ääneen tätä lukiessa. Juoni oli niin mielenkiintoinen, että haluan lukea loput neljä osaa tästä.
Tämmösiä on nyt tullut luettua. Tai siis öö, jo melko tovi sitten, kun en ole vaan jaksanut tehdä postaukia hetkeen.

Oottako lukenu mitään näistä? Jos niin mitä oot tykänny?

2 kommenttia:

  1. En ole lukenut mitään noista, mutta vaikuttaa hyviltä! Hekumoin vieläkin Tympeiden tyttöjen tunnelmissa. Jotain sellaista olisi kiva lukea lisää, ehkäpä joskus sattuisi vastaan Liv Strömqvistin sarjakuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää vielä oottelen tota Tympeitä tyttöjä kirjastojonossa. :D

      Poista