28 kesäkuuta, 2023

Giovanni Di Gregorio & Alessandro Barbucci: Sisarukset Grémillet 1-3

En enää muista missä törmäsin tähän sarjakuvasarjaan, mutta onneksi törmäsin! Tää on aika ihana!



1. Sarahin uni

"Sisaruksilla ei ole aina helppoa. Mutta kun he ovat yhtä erilaisia kuin Sarah, Cassiopée ja Lucille, elämä on yhtä sekamelskaa! Yksi näkee joka yö samaa unta, toinen kulkee pää pilvissä ja kolmas juttelee mieluiten vain kissalleen. Eräänä päivänä sisarukset löytävät kuitenkin ullakolta vanhan valokuvan äidistään ja kaikki muuttuu. Yhdessä he ryhtyvät selvittämään perheen salaisuutta, joka liittyy jotenkin Sarahin uneen..."

Pääsin tutustumaan sisaruksiin. Ovat kyllä todella erilaisia! Jännää oli seurata heidän tekemisiään ja yritystään selvittää miksi äitinsä reagoi välillä niin voimakkaasti asioihin. Sisarukset ovat aika pikkuvanhoja. Tykkäsin jokaisesta. Sarahin unet ja Sarah itsessään oli tän kirjan keskiössä. Sarah on sisaruksista se vastuunkantaja, nuoresta iästään huolimatta.



2. Cassiopéen ihastus

"Kesäloma on viimein koittanut! Joka vuosi Sarah, Cassiopée ja Lucille matkustavat kesäksi isoäitinsä luo pieneen maalaiskylään. Kylässä heitä odottavat jo tutut kaverit, leppoisa tunnelma - sekä kummitus! Levoton henki vaeltaa järvenrannan vanhassa rauniokirkossa. Mistä se on tullut? Mikä on sen salaisuus? Ja miksi se soittaa öisin kirkonkelloja? Asiaa ryhtyy selvittämään kolmen sisaren kerho!
Mysteerin ratkaisemiseksi tytöt joutuvat palaamaan ajassa taaksepäin, ritarien ja linnanneitojen aikakauteen. Arvoitukseen liittyvät vehnäpellot, postittamattomat kirjeet ja sydänsurut."

Siskokset lähtevät vähän höppänän mummunsa luokse kesäloman viettoon. Mummun kotikylässä tapahtuukin jänniä asioita ja niitä pitääkin rueta sitten selvittelemään. Samalla Cassiopée selvittelee sydämensä asioita, teini ku on ja sisaruksista se teinein ja pilvilinnoissa elävin.



3. Lucillen aarre

"Voiko mikään olla kamalampaa kuin leiriloma sateisella rannalla? Mutta ankeinkin paikka saattaa tarjota ihmeellisiä yllätyksiä! Sarah, Cassiopée ja Lucille törmäävät uuteen arvoitukseen. Tytöt saavat tietää, että heidän kaukainen sukulaisensa on asunut rannikolla lähes sata vuotta aiemmin. Kuka oli salaperäinen Ludivine, joka katosi jättämättä jälkeäkään? Oliko nainen suvun musta lammas? Sisarukset uskovat vakaasti, että Ludivine on kätkenyt alueelle jotakin arvokasta..."

Kolmannessa osassa ollaan lomaleirillä. Lucillen eläinrakkaus pääsee kunnolla esiin, kun hän on tämän kirjan päähenkilönä. Täytyy kyllä sanoa, että tykkään siskoksista eniten juuri Lucillesta. Häneen pystyn samaistumaan eniten. Siskot selvittävät arvoitusta ja yrittävät pelastaa rantautunutta valasta. Tykkäsin tarinasta paljon!


Tän sarjan neljäs osa, jossa siskokset lähtevät isänsä luokse, ilmestyy loppu vuodesta. En kyllä malta odottaa!!! Tykkään niin paljon näiden sarjakuvien kuvituksesta ja mukavista tarinoista.

2 kommenttia: