16 kesäkuuta, 2023

Dekkariviikot: Anna Breitholtz Monsén: Salaisuuksien ranta

 Olin vähän epäluuloinen tätä dekkaria kohtaan, koska päähenkilö on traumatisoitunut entinen poliisi ja pelkäsin, että hän on taas yksi klassinen dekkaripäähenkilö ongelmineen kaikkineen.
Helpotuksen huokaukseni oli siis suuri, kun selvisi, etteivät pelkoni käy toteen. Toki päähenkilö Lina oli traumatisoitunut ja sai takaumia, mutta hän ei ollut silti liian kliseinen traumojensa kanssa. Kirjan edetessä aloin tykätä hänestä! Lina siis palaa Sandingeen, jossa viettänyt kaikki lapsuutensa kesät isovanhempiensa luona. Lina perii sieltä talon ja kissahotellin isovanhempiensa ystävältä ja alkaa pyörittää Majkenin kissahotellia jotain tehdäkseen. Hän ei halua palata takaisin poliisin hommiin, koska hänen viimeisin keikkansa meni päin helvettiä ja se traumatisoi hänet.Juonihan on siis se, että Sandingen rannalta löytyy ruumis, nuori poika. Samalta paikalta katosi 30 vuotta aiemmin myös nuori poika. Lina ei lopulta pysty vastustamaan kiusausta pyhistä aikomuksistaan huolimatta ja alkaa tutkia tapausta paikallisen poliisin Madden kanssa. Hommaan sekaantuu myös Linan raggari 92-vuotias isoisä, joka aiheuttaa hämmennystä ja sekaannusta ajelemalla sähköpyörätuolillaan miten huvittaa ja tekemällä muutenkin mitä huvittaa. Lisäksi Linan naapurillaki on jonkinlainen lusikka sopassa. Saatikka sitten kaupungin omalla gangsterilla Öjella, jota kukaan ei ole saanut kiikkiin vuosikymmeniin, vaikka kaikki tietävät hänen hämärähommistaan.

Tottakai tiesi, että Lina ratkaisee homman ja saa tämän Öjenkin kiikkiin. Se oli odotettavissa. Nuorten poikien murhaajankin älysin n.100 sivua ennen loppua. Hyvää oli se, että Lina ei ollut täysin omapäinen ja uhkarohkea, vaan hän ilmoitti Maddelle aina, että mihin menee ja mitä tekee ja näin Madde pääsi aina pelastamaan hänet kiipelista. 😂  Ja toki Lina varustautui muutenkin. Mutta eipähän tehny ilmoittamatta mitään! Se on niin monet kerrat ärsyttänyt kirjoissa ja tv-sarjoissa.

Annoin tälle lopulta 5 tähteä! Oli niin kiva kirja ja oli niin positiivinen yllätys mun epäluulojen jälkeen! Ja henkilöhahmot oli niin mainioita! Lina ite, Madde, Linan isoisä, Linan naapuri Erik ja hänen lapsensa, kissahotellin apulainen Sara jne.

Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa!

6 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa, joten voisin lukea. Ihastuin tuohon sähköpyörätuolilla ajelevaan papparaiseen.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa kiinnostavalta! tuo miljöö erityisesti kiehtoo, joten pitää lisätä tämä lukulistalle.

  VastaaPoista
 3. Yritin lukea tätä kirjaa, mutta paperi oli niin ohutta, että sivun toisen puolen teksti kuulsi ikävästi läpi "sotkien" tekstiä. Ainakin ikänäköisen iltasilmillä sen verran mahdotonta, että päätin sen sijaan kuunnella, ja nyt kirja odottaakin vain aloittamista, kunhan saan edellisen (dekkarin) loppuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä kyllä kieltämättä oli ohuet sivut! Onneksi nykyään nämä saa ääni- tai e-kirjoina.

   Poista