02 kesäkuuta, 2023

Andy Weir: Operaatio Ave Maria

Spefi-lukupiirin scifikirjana oli Weirin Operaatio Ave Maria. Jännitti rueta lukemaan avaruusseikkailua, mutta onneksi luin! 

"Ryland Grace herää avaruusalukselta miljoonien kilometrien päässä kotoa. Seuranaan hänellä on vain kaksi ruumista. Ryland ei muista nimeään, saati miten on alukselle joutunut.

Kun muisti pikkuhiljaa palaa, hän tajuaa tehtävänsä mahdottomuuden. Hänen on ratkaistava äärimmäisen vaikea tieteellinen arvoitus ja pysäytettävä vaara, joka uhkaa koko maapalloa. Ja hänen on tehtävä se yksin..."

Tästä kirja lähtee! Ja sitten Gracen muisti alkaa palata pätkittäin plus että hän kohtaa avaruusolennon. Ja ottaa yhteyden tähän olentoon. Ja tää olento, Kivinen, on ihan mahtava! 💗 Saatoin ihan vähän ihastua tähän Kiviseen. Kirja siis etenee Gracen takaumien kautta ja Kivisen kans itse avaruusmatka etenee, kun he yhdessä yrittävät ratkaistaa ongelmaa. Tää kaikki vei lopulta niin mennessään ja koko tän kirjan juoni ja henkilöt oli takkusuuden jälkeen vaan wau. Toki tässä oli niitä miinuksiaki, esim. ittelle kirjan teknologiaheprea, mutta kaikissa kirjoissa on jotain semmosta mikä ei oo niin mieleen. Mää niin nautin ja ahmin tätä kirjaa! Oli todella hyvä! Iso suositus kaikille tästä!

4 kommenttia:

  1. Tämä oli kyllä tosi yllättäväkin kirja! Sekin tuli täytenä yllärinä, että kohtaa "alienin".

    VastaaPoista
  2. Minäkin tykkäsin tästä tosi paljon! Se teknoheprea ei edes häirinnyt pahasti, koska juoni toimi vaikka ei sitä ymmärtänytkään. Tästä on tulossa elokuva, toivottavasti on hyvä!

    VastaaPoista