23 kesäkuuta, 2023

#pridelukuhaaste: TJ Klune: Talo taivaansinisellä merellä

"Eihän tästä voinu ku tykätä! Ihastuin eritoten kirjan lapsiin. Ihan mahtavia hahmoja! ❤️ Lisäksi nauroin ääneen monta kertaa lukemisen aikana." 

Näin kommentoin GoodReadsiin tätä kirjaa. Oli kyllä todella valloittava ja ihastuttava kirja!




Spefi-lukupiirin kanssa luettiin tää. Hyvä, että luettiin. En tiiä oisinko muuten saanu tartuttua tähän. Mää ku oon aina niin epäluuloinen suosittujen kirjojen suhteen. 😅




Takakannesta:

"Lumoava fantasia oman paikkansa löytämisestä sekä ennakkoluuloista ja niiden murenemisesta

Linus Baker on säntillinen sosiaalityöntekijä, joka elää yksinäistä elämää kissansa ja rakkaiden vinyylilevyjensä kanssa. Kun Linus saa salaiseksi luokitellun työnannon ja matkaa Marsyasin saaren salaperäiseen orpokotiin, hän joutuu kuitenkin kyseenalaistamaan kaiken oppimansa. Orpokodissa asustaa kuusi maagista lasta: maahinen, metsänhenki, traakki, tunnistamaton vihreä otus, ihmissylikoira ja Antikristus. Linuksen tehtävä on selkeä: hänen on arvioitava, voivatko lapsoset saada aikaan maailmanlopun."

Eipä Linus tienny, mihin joutuu. Ja hyvä niin! Maagisten lasten orpokoti oli todella ihastuttava paikka. Ja eritoten ne lapset! Mää niin rakastuin näihin lapsiin! 💓 Niin ihania ja mainioita tapauksia! (Pitäskö vielä pari huutomerkkiä lisää...) No, Linus myös alkaa tykätä lapsista (maahinen Talia, metsänhenki Phee, traakki Theodore, tunnistamaton vihreä otus Chauncey, ihmissylikoira Sal, ja antikristus Lucy) ja orpokodin johtajasta ja päätyy kamppailemaan sen kanssa, että pitäisi olla objektiivinen sosiaalityöntekijä ja mites ne heräilevät tunteet Arthuria (orpokodin johtajaa) kohtaan. Sitä oli hauskaa seurata. Kirjan huumori oli myös hyvää ja nauroin tosiaan useaankin otteeseen ääneen tätä lukiessani. Ai nin, ja saaren oma suojelushenki Zoe oli kans mainio tapaus, sekä saaren lähellä olevan kylän pormestari. 

Tää oli ihastuttava aikuisten satu. Sielu ja mieli lepää tällaista lukiessa. Jo alusta asti tietää, että kaikki menee lopulta hyvin. Pitää vaan lukea, että tietää, että millä tavalla kaikki ratkeaa. Todellinen hyvän mielen kirja! 💗 Ja voi että mää toivon, että tälle saatais jatkoa! Haluaisin niin tietää, että miten näiden lasten elämä menee.

Ps: Hyvää juhannusta kaikille!

2 kommenttia:

  1. Tämä kirja toi kyllä hyvää mieltä! Kluneltahan on vasta ilmestynyt Kuiskailevan talon alla, voisi lukea kyllä senkin.

    VastaaPoista