07 kesäkuuta, 2023

Dekkariviikot: Elea Renko: Minataron mysteeri

Tuulevin lukublogissa pistettiin pystöön dekkariviikot ja päätin viimetingassa ottaa osaa, ku on tullu luettua joitain dekkareita taas ja ainaki kolme (kröhöm) on kesken.
Tää se oli jännä dekkari! En osannut odottaa tällaista.

Takakansiteksti:

"Alona kävelee kadulla ja kohtaa yllättäen edessään raa'an näyn. Miksi hänen piti nähdä se, voiko se olla jokin merkki? Hän tulee siihen tulokseen, että Irikselle on tapahtunut jotain. Pian tämä osoittautuu todeksi, sillä Alonalle on saapunut sähköposti, jossa kerrotaan, että Iris on surmattu.

Jonkin ajan kuluttua posti tuo Alonalle Iriksen kirjoittaman dekkarikäsikirjoituksen. Hän alkaa lukea:

Minataron kaupungissa on tapahtunut kouluammuskelu, toimittajat Tom Tauber ja Mitra Holubova lähtevät raportoimaan aiheesta. Pikkuhiljaa tapahtumat alkavat vaikuttaa oudoilta. Eläkkeellä oleva rikoskomisario Tuvilakin kiinnostuu tapauksesta.

Kolmikko päätyy Tsekkiin, missä seuraan liittyy myös Mitran prahalainen serkku Sárka. Ystävykset seikkailevat linnoissa ja Tsekin maaseudulla yrittäen samalla ratkaista arvoitusta.

Kirja on eräänlainen aikuisten Viisikko, sisältäen maagista realismia, historiaa ja poliittista kannanottoa." 
Käsikirjoituksen tarina vie mukanaan. Siihen uppoaa, se oli viihdyttävä ja ahmittava lukea. Paikoin tarina olisi kyllä kaivannut toimitusta, huomas, ettei oo täysin hiottu. Se ei silti lukemista haitannut. Kouluammuskelun selvittely oli jännää ja tapahtumat erikoisia. Kirjan hahmot oli mielenkiintoisia ja heitä ois saanu ehkä hieman enemmän esitellä tai jotain, ku jäivät osin vähän etäisiksi mulle. Kokonaisuus oli kuitenkin niin hyvä kaiken kaikkiaan, että haluaisin kyllä tarinalle jatkoa, jos se vaan olis mahdollista. Tai ylipäätään haluaisin lukea Rengolta lisää kirjoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti