10 toukokuuta, 2023

Sarjakuvia

 Taas innostanu lukea sarjakuvia. Tässä jokunen ja varauksissa kasa matkalla mun luo.


Emmi Nieminen: Menimme kaikki huoneisiimme

Tää sarjakuva löytyy netistä, täältä. Ihan sattumalta tää osui mun kohdalle, ku selasin Issuussa kustantamoiden kirjakatalogeja. 

Tää sarjakuva kertoo korona-pandemian alkuajoista, siitä shokista ja epätietoisuudesta ja kaikesta hämmennyksestä ja pelosta, mitä silloin oli. Tykkäsin!



Voices that count: a comics anthology by women

Espanjalaisten sarjakuvataiteilijoiden antologia. Tässä oli 9 tarinaa naisten elämästä. Tykkäsin kokoelmasta paljon! Sarjakuvista löytyi paljon tuttua omastakin elämästä.

Lista tarinoista ja tekijöistä:
Julio: Julia Otero ja Ada Diez
24 hours: Lola García ja Agustina Guerrero
The Bug: Diana López Varela ja Akira Pantsu
Empowered: Estefania Molina ja Ana Oncina
Loneliness: Eva Amaral ja María Hesse
Sexier: Leticia Dolera ja Raquel Riba Rossy
Turtle steps: Sandra Sabatés ja Sandra Cardona
Over a banana skirt: Almudena Grandes ja Sara Herranz
Mzungu: Patricia Campos ja Sara Soler

Kääntäjä: Diego Jourdan Pereira




Miila Westin: Loputon talvi

Tää on lasten sarjakuva. Tarina oli mainio ja ihanakin! Ja kuvituksestakin tykkäsin paljon.

"On kesäkuu ja lumimyrsky. Luonto on mennyt sekaisin, eikä kukaan tiedä mitä tehdä. 10-vuotias Eevi palaa kotiin vaarinsa hautajaisista ja törmää talvisessa metsässä ohran haltijaan. Eevi saa selville, mikä on kummallisen sään takana, ja jos jotain ei tehdä ja pian, talvi voi jatkua ikuisesti.

Eevi tempautuu mukaan taianomaiseen seikkailuun sekalaisen haltiajoukkion kanssa päämääränään vapauttaa keväisen luonnon herättäjä, jonka Louhi on kaapannut tuonpuoleiseen. Matkalla Eevi törmää monenlaisiin myyttisiin olentoihin, eksyy metsänpeittoon ja pujahtaa viimein loven kautta Tuonelaan, sielulintujen lepopaikkaan.

Myyttiset on muinaista itämerensuomalaista kansanperinnettä lapsille tutuksi tuova sarjakuvaromaanisarja, jonka ensimmäinen osa tutustuttaa lukijat viljakasvien haltijoihin, maahisiin ja menninkäisiin sekä Sämpsä Pellervoiseen. Samalla se on kertomus luonnon tasapainon horjumisesta ja luopumisen vaikeudesta."




Leena Virtanen & Aino Sutinen: Sörnäisten tyttö

Sarjakuva sisällissodan ajoilta! Tosi kiinnostava aihe sarjakuvalle. Tää kertoo Sylvi-Kyllikki Kilven nuoruusvuosista tuolta ajalta. Tykkäsin tosi paljon. Ja jäi sellanen olo, että haluan lukea lisää tällaisia sarjakuvia. Aihe ei ehkä kirjana niinkään kiinnosta lukea, mutta tälleen sarjakuvana herää ihan erillain henkiin ja innostaa. Sisällissota aiheena kiinnostaa sillainkin, ettei mulla oo mitään hajua siitä, että miten mun sukulaiset on tuollon sijoittuneet. En tiiä onko he olleet punaisia vai valkoisia ja miten osallistuneet niihin kauheuksiin. Pitäis lähtä penkoon jotain arkistoja, että sais tietoa.


Tällaisia sarjakuvia tullu nyt luettua. Oottelen varauksista saapuvaa sarjisvuorta.

6 kommenttia:

  1. Kiva, kun laitoit linkin tuohon Niemisen teokseen. En ollut siitä aiemmin kuullut, mutta otin lukuun samantien!

    VastaaPoista
  2. Sarjakuvat ovat toisinaan todella hyviä. Tykkäsin esim. Sarasvatin hiekka teoksesta tehdystä sarjakuvasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ton Sarasvatin hiekan voisin iteki lukea sarjakuvana!

      Poista
  3. Kuulostaa kiinnostavalta tuo viimeinen sarjakuva. :) Suomen sisällissotaan sijoittuvia kirjoja ei ole tullut luettua varmaankaan koskaan, nyt kun asiaa tarkemmin ajattelee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenki se on semmonen aihe, ettei siihen tuu tartuttua.

      Poista