26 toukokuuta, 2023

Qiu Xiaolong: Punapukuiset naiset

Elegian kans luettiin seuraava eli viides osa tästä Komisario Chen Cao- dekkarisarjasta. 
Shanghaissa on päässyt sarjamurhaaja irti. Chen on ristitulessa, koska on jatkanut opintojaan yliopistolla ja samaan aikaan pitäisi selvittää punaisiin qipao-mekkoihin puettujen naisten murhasarjaa. Yu uskollisesti auttaa, samaten Yun vaimo töissä tylsistyessään. Myös Yun isä Vanha mestari pääsee pienesti auttamaan yhteyksiensä avulla. Chen kokeilee ekaa kertaa psykologista profilointia, kun on lukenut aiheesta yhdysvaltalaisista kirjoista. Se oli kans jännää seurata.

Juoni oli kyllä mielenkiintoinen! Se kaivautui menneisiin, Kiinan historiaan kulttuurivallankumouksen suhteen. Aivan älyttömän mielenkiintoista! Kulttuurivallankumous on kyllä ollut hullua aikaa! Ja ne kaikki lonkerot, miten tää kirjan juoni sinne kietoutui.  

Tää oli mun mielestä paras kirja tässä sarjassa tähän mennessä. Kirjasarja siis vaan paranee uusien osien myötä. Onneksi on vielä monta osaa lukematta! Voin sanoa, että rakastan tätä sarjaa!

Sarjan suomennetut osat:
5. Punapukuiset naiset
6. Tapaus Mao
7. Kuolemanjärvi

6 kommenttia:

 1. Tää sarja tosiaan vain paranee edetessään. Ja on tosi kiva lukea tätä yhdessä! En olisi varmaan vieläkään saanut aloitettua tämän sarjan lukemista, ellei luettaisi kimpassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tää on kyllä mahtava sarja, että tosiaan paranee edetessään. Hyvä, että ehotit tätä! <3

   Poista
 2. Onpa kiva kuulla, että tämä sarja on hyvä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos esittelystä, minulle ihan vieras sarja. Täytyypä tutustua!

  VastaaPoista