07 kesäkuuta, 2022

#dekkariviikko: Qiu Xiaolong: Musta sydän

Kirsin Kirjanurkassa julkaistiin tämän vuoden #dekkariviikko. Minäki ekaa kertaa mukana!
Tää Qiu Xiaolongin Chen Cao- dekkarisarja on ihan mun lemppari. Luen tätä Elegian kanssa meijän yhteisessä lukupiirissä. Ja tää on niin rentouttavaa luettavaa! Tykkään eritoten kirjojen rauhallisuudesta ja runojen katkelmista. Tässä sarjan kolmannessaki osassa ratkottiin murhaa ja niin hyvällä tyylillä, että lukemisesta voinu ku nauttia. Silti juoni ei ole mitenkään tylsä, vaan pohditutti, että mikä tän kaiken takana on ja miksi. 

Ja niinhän se tässäkin oli lopulta, että murhan motiivi oli raha. Mutta se, kuka teki murhan, tuli mulle yllätyksenä, koska kyseistä henkilöä ei kirjassa nähty kuin ihan pienesti, melkein sivulauseessa. Isompi osa kirjasta meni politiikkaan ja korruptioon, mitkä tuntuu olevan Kiinassa se juttu. Tässä sarjassa se esitetään niin hyvällä tavalla, ettei se tylsistytä yhtään lukea. Chen Cao on lomalla ja tekee käännöstyötä, josta saa isot rahat ja tässä tulee se korruptio esiin. Koska Chen on lomalla niin hänen kollegansa Yi ratkoo tätä kirjailija Yin Ligen murhaa, johon liittyy taas politiikka, koska Lige kirjoitti kulttuurivallankumouksesta. Koska tapaus on monimutkainen ja poliittisesti arka, niin Chenin on pakko lomallaan myös yrittää ratkoa tätä murhaa ja samalla tehdä käännöstyö aikataulun puitteissa loppuun. Chen Cao myös mietti paljon sitä, että Yin perhe ei päässytkään muuttamaan isompaan asuntoon ja keksi sitten ratkaisun siihen. Tähän asuntoasiaan liittyy myös sekä korruptio että politiikka. Sitä oli kyllä kieltämättä ihan mielenkiintoista lukea. 

Tää oli taas niin mukavaa luettavaa! Jotenkin Qiu Xiaolong on onnistunu luomaan tähän dekkarisarjaan niin hyvän tunnelman ja hyvät henkilöt, että aina oottaa innolla, että pääsis lukemaan seuraavaa osaa.

Sarjan ensimmäinen osa täällä ja toinen osa täällä

4 kommenttia:

 1. Tämä on kiinnostava sarja. Ja on se kyllä taito kirjoittaa politiikasta ja korruptiosta kiinnostavasti!! Ei millään uskoisi, että sellaisesta jaksaa lukea :) Minä en ole taaskaan ilmoittautunut dekkariviikolle. En osaa koskaan etukäteen ennustaa, minkä kirjojen tuulella sitä milloinkin on. Nyt olisi kyllä yksi juhannukseen liittyvä dekkari lainassa, saa nähdä koska innostun lukemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ruennu dekkariin taas päätyyn lukuun, ni oli ekaa kerta aineksia osallistua dekkariviikkoon. :D

   Poista
 2. Minäkään en nyt osallistu ainakaan virallisesti dekkariviikkoon. Jotenkin meni koko juttu ohi, on ollut tässä kaikenlaista. Onneksi taas lukeminen vihdoin sujuu, ainakin jossain määrin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kans lukeminen palautunu vähä paremmalle tasolle.

   Poista