23 kesäkuuta, 2022

#pridelukuhaaste: Patricia G. Bertényi: Salaisuuksien galleria

Viimein mun käsiini löysi tiensä pitkään lukulistalla ollut Bertényin Salaisuuksien galleria. Tää kirja sopii mainiosti pridelukuhaasteeseen, joten otan tällä kirjalla osaa siihen.

Tää oliki vähän erilainen dekkari ja pelkästään hyvällä tavalla! Päähenkilö on entinen FBI:n erikoisasiantuntija Jackie Saratoga, joka kuulee taulut eli niiden puheen, laulun jne. Jackie on myös rakastunut työnantajaansa, asianajaja Robertaan, ja tasapainottelee työn ja rakastumisen kanssa.  
Robertan toimisto saa työn kuolleen taiteilijan, Rodolfon, töihin liittyen. Siitä alkaa purkautua melkoinen vyyhti asioita niin Jackieen liittyen, kuin Rodolfoon ja hänen piireihinsä liittyen. Jackiella on erikoinen kyky, joka pikkuhiljaa kirjan edetessä paljastuu ja siinä tulee kirjaan fantasiaelementtejä. Rikosten selvittely on taas päivänselvää jännitys-osastoa. Lisäksi oli kyllä ihan hauskaa seurata Jackien ja Robertan suhteen kehittymistä. Mausteena vielä heidän työkaverinsa Liz, joka on aikamoinen teräsmummo ja hakkeri. Yhdessä he selvittävät rikosvyyhteä ja sitä oli kyllä mielenkiintoista lukea! Ja kun tapahtumat sijoittuvat San Fransiscoon, niin sitä tunsi lukevansa maailman luokan dekkaria. Meinaan, että tässä kirjassa oli sellainen koko maailman tuntu, mitä harvemmin suomalaisissa dekkareissa on.

Jatko-osan Varjojen saari hainkin jo kirjastosta ja se pääsee tässä kesän aikana lukuun. Varmaan piankin, oli nimittäin niin hyvää luettavaa tää eka osa.

2 kommenttia:

  1. Onpas hyvin mainiolta kuulostava dekkari! Vähän tai ehkä paljonkin jotain erilaista. :)

    VastaaPoista