08 kesäkuuta, 2022

#dekkariviikko: Anu Patrakka: Syyllisyyden ranta

Kirsin Kirjanurkassa julkaistiin tämän vuoden #dekkariviikko. Minäki ekaa kertaa mukaan!

Luin Rui Santos- sarjan kolmannen osan. Olipa mukavaa palata näihin kirjoihin ja kirjojen maailmaan. Oli niin mukavaa ja viihdyttävää, että ahmin tän dekkarin parissa päivässä. Tässä kirjassa tutkitaan suomalaisen taiteilijan katoamista. Santos pohtiikin, että miten hälle kerääntyy tälleen näitä suomalaisiin liittyviä rikosjuttuja. 

Taiteilija, Rafael, katoaa, rannalta löytyy ruumis ja pian myös taiteilijan vaimo, Pia, häviää maisemista. Rui Santos haroo tyhjää kollegansa Rita Pereiran kanssa, Tässä oliki sitten aikamoinen soppa tutkittavaksi ja lukijana jännää seurata, että miten kaikki oikein menikään. Rafael ja Pia nimittäin olivat keksineet ovelan juonen, jolla kääriä rahaa, mutta kaikki ei meekään niin kuin he ajattelivat. Miten asiaan liittyy Pian veli? Entä paikallisen baarin tarjoilija? Tai Rafaelin ja Pian poika, joka asuu Milanossa? En kerro juonesta sen enempää, koska se pilais kirjan lukemisen. Santos ja Pereira kuitenkin pääsevät hommasta jäljille ja oli tosiaan melkoiset kuviot tässä. Kaiken kaikkiaan rentoa luettavaa ja jännite pysyi hyvin yllä!

Santos- sarjan eka osa täällä ja toka osa täällä. Neljännen osan varasinkin heti kirjan loputtua ja se oottaakin jo hyllyssä, että tartun siihen.

4 kommenttia:

 1. Tämän minäkin luin muistaakseni talvella. Oli kyllä jännä ja erilainen juonikuvio tässä. Ja ihanasti portugalilaista tunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää oon tykästyny kovasti näihin Patrakan dekkareihin.

   Poista
 2. Ei ole tullut kokeiltua näitä, koska en jotenkin ole kiinnostunut Portugalista. Mutta voisihan sitä silti antaa mahdollisuuden. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on siitä hauskoja, että näissä murhataan suomalaisia tai suomalaiset tekee rikoksia. :D

   Poista