12 heinäkuuta, 2021

Ajatuksia herättäviä sarjakuvia

Oon lukenut aika paljon sarjakuvia. Tässä niitä lisää.



Lize Meddings: The sad ghost club

Tän sarjakuvan aihe oli yksinäisyys. Yksinäiset ihmiset ovat siinä kuin surullisia haamuja. Se pisti miettimään yksinäisyyttä ja ystävyyttä. Molempia olen kokenut.

Muuten tämä tarina oli tylsä. Kuvituksesta kuitenkin pidin. Se sopi tarinaan.



 

Alto Yukimura&Miri Mikawa: Hopesokerimestari ja musta keiju 1&2

Tää oli hyvin viehättävä tarina. Päähenkilö Ann päättää lähteä hopeasokerimestarikilpailuun, mutta tarvitsee matkalle turvaa. Niin hän ostaa itselleen mustan keijun, Scharin, turvaksi matkalleen. Hän lupaa vapauttaa keijun perille päästyä, koska hänestä on väärin, että keijuja pidetään orjina. Matkasta tulee aika seikkailu. Annin kosija Jonas myös sekaantuu matkaan ja huijaa julmasti Annia. Ann myös pelastaa matkalla pikkukeijun, joka onkin aikamoinen persoona. Annin, Scharin ja pikkukeijun matkaa oli mukavaa seurata. Tätä sarjaa sais olla useampikin osa.

Tässä sarjakuvassa oli ajattelemisen aihetta, kun keijujen asema oli orjuus ja Jonas huijasi Annia ilkeästi, jotta saisi hopeasokerimestarin arvonimen. Tarinassa punnittiin myös luottamusta ja ystävyyttä. Scharin käytöksestä kuvastui hyvin kaltoinkohtelu, jonka jälkeen on vaikeaa luottaa kehenkään.




Toim. Anssi Vieruaho & Karoliina Korhonen: Katkenneita lankoja - tarinoita loppuunpalamisesta

Tässä kokoelmassa on yhdeksän sarjakuvataiteilijan tekemät tarinat työuupumuksesta. Tarinat olivat lyhyehköjä. Kaikissa tarinoissa oli itselleni jotain hyvin tunnistettavaa, vaikka en itse työuupumusta olekaan kokenut. Pohdin, että ehkä ei uupumuksen syyllä ole edes väliä, kun se on kokemuksena silti aika samankaltainen, oli syy mikä tahansa.

Tarinat by:
Tuisku Hiltunen
Emmi Nieminen
Sami Nyyssölä
Niko-Petteri Niva
Mari Ahokoivu
Milla Paloniemi
Henri Tervapuro
Avi Heikkinen
Anssi Vieruaho




Mie Washio: Kuumaa kahvia ja kuumia tunteita

Tää on tarina Hatsuyukista, joka ihastuu työkaveriinsa Misawaan. Hatsuyuki on sitkeä asian suhteen, rohkenee kertoa tunteistaan ja siitä se soppa syntyykin, kun Misawa suuttuu siitä. 

Tää tarina muistutti omista teiniajoista ja vahvoista ihastumisen tunteista. Itsekin olen ollut sellainen, että olen uskaltautunut kertomaan ihastuksistani ihastumisieni kohteille. Tosin vastakaikua en saanut silloin tunteilleni ikinä. Onneksi aikuisena niin on kuitenkin tapahtunut, kun tapasin puolisoni.




Kevin Panetta & Savanna Ganucheau: Bloom

Bloom kertoo Arista, joka työskentelee vanhempiensa leipomossa, mutta haluaa tulevaisuudelta jotain ihan muuta, kuten bändinsä menestystä. Siksi Ari palkkaa leipomoon Hectorin, jotta saisi itse paneutua bändiin paremmin. Arin ja Hectorin välille syntyykin jotain leipomossa työskennellessä ja se saakin Arin pään pyörälle. Mitäs nyt?

Tääki tarina pisti miettimään ihastumisia ja eritoten tulevaisuutta, kun Ari sitä pohtii pää sykkyrällä. Tulevaisuus kun ei aina ole oikein selvää, ei edes se, että mitä itse haluaa siltä. Tulevaisuutta sitä itsekin tässä mietin, kun hain keväällä yliopistoon ja en päässyt sinne. Jäi 2,5 pisteen päähän sisäänpääsy. 




Rutu Modan: The Property

Mica lähtee Varsovaan isoäitinsä Reginan kanssa. Regina on paennut sieltä toisen maailmansodan aikaan ja nyt hän haluaisi takaisin perheen omaisuutta. Tarinassa sitä omaisuutta metsästetään ja samalla paljastuu isoäidin menneistä ihan uusia asioita. 

Tää tarina näyttää hyvin sen, miten menneet vaikuttavat meissä edelleen, vaikka aikaa olisi kulunut kymmeniä vuosia. Eritoten, jos asiaa ei ole käsitellyt oikein mitenkään, niin sehän asian pitää hengissä ja vaivaamassa.

Rutu Modanista on muuten kehkeytynyt mulle uusi lemppari sarjakuvataiteilja.



Tällaisia tullut luettua? Onko mikään näistä tuttu tai kiinnostaisiko joku lukea näistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti