21 heinäkuuta, 2021

Novelleita

Oon innostunut nyt lukemaan enemmän novelleita. Kovin paljoa ei oo tullu luettua näitä aiemmin, mutta nyt jostain iski halu lukea myös novelleita. Ehkä tuo esseiden lukemisrupeama vaikutti tähän?

 

Yoko Ogawa: Revenge

Olipas mahtava novellikokoelma. Kiehtovaa, miten aina seuraavasta tarinasta löysi jonkin asian tai ihmisen edellisestä tai vielä aiemmasta tarinasta. Se sito kaiken yhteen. En ois halunnu tän kirjan loppuvan. 

Kääntäjä Stephen Snyder.

 
 


Tove Jansson: Bulevardi ja muita kertomuksia

En oo Janssonilta lukenu mitään muuta ku muumikirjoja. Oliki jännää tarttua tähän kirjoituskokoelmaan. Tätä lukiessa alko ekaa kertaa ihan tosissaan kiinnostamaan Janssonin tuotanto. Olivat nämä novellit sen verran mielenkiintoisia.

Suomentaja Sirke Happonen
Toim. Mia Myllymäki & Anu Korpinen: Metsän kronikka - Tarinoita puista

Tästä kokoelmasta pidin paljon! Todella mielenkiintoisia tarinoita puista. Mielikuvitus alkoi laukkamaan itselläkin näitä lukiessa. Kaikki vielä jäi jotenkin sellaiseen kohtaan, että olisin halunnut lukea vielä lisää, tietää mitä sitten tapahtuu, miten henkilöiden elämät jatkuu jne. Saispa tälle kronikalle jatkoa!


Kirjoittajat:
J.S. Meresmaa
Tarja Sipiläinen
Nadja Sokura
Mia Myllymäki
Kari Välimäki
M.A. Tyrskyluoto
Terese Myllymäki
Jussi Katajala
Anne Leinonen
Anni Kuu Nupponen
 Joonas Koiranen toim.: Äänellä jonka kuulet - spekulatiivisia novelleja sukupuolen moninaisuudesta

Nää oli kans mielenkiintoisia novelleja. Näihinkin olis kaikkiin halunnut jatkoa ja tietää lisää henkilöiden elämistä. Onneksi tähän novellikokoelmaan on jatko-osa. Tosin siinä on osin eri kirjoittajia kuin tässä.


Kirjoittajat:
Heidi Airaksinen
Edi Kabon
Asa Palo
Nalle Mielonen
Taru Luojola
Karoliina Heinola: Hitonhauta ja muita puolielävien kohtaloita

Ah! Kauhunovelleja! Minä, joka ei kauhusta oikein perusta, lukee tällaisen ja tykkää hulluna. Nää oli ihanan häiritseviä novelleja. Tarinat jäi aukinaisiksi ja niitten loput jäi hiertään mieltä. Nää oli niin hyvällä tyylillä kirjoitettuja, että oli ilo lukea. Täydet viis tähteä! Toivon todella, että Heinola kirjoittaa lisää näitä ja muutakin. Musta tuli fani tän novellikokoelman perusteella. Plus tuo kansikin on hieno ja sopii näihin novelleihin hyvin.
Tämmösiä novellikokoelmia oon lukenut. Onko suositella mitään novellikokoelmia mulle näitten perusteella?

2 kommenttia:

  1. Itse luin uudestaan Helmi Kekkosen Kotiin-novellikokoelman ja tykkäsin siitä. Siinä eri novellit nivoutuvat hienovaraisesti yhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää en ookaan Kekkoselta lukenu vielä yhtään mitään.

      Poista