14 heinäkuuta, 2021

Kolme hyvin erilaista tietokirjaa

Muutamia tietokirjoja tullut luettua lisää.


Toim. Sami Serola: Ote informaatiosta

Tän luin yliopiston pääsykokeita varten. Tää on kirjaimellisesti johdatus informaatiotutkimukseen. Jotkut osat olivat tylsempiä ja toiset mielenkiintoisia, kuten esimerkiksi arkistointi. Kyllä tän lukeminen valaisi lisää mielenkiintoani informaatiotutkimukseen, että ei ollut turhaa lukea tätä, vaikka en päässytkään yliopistoon.



 

Mari Uusivirta & Eveliina Koskiranta: Vaikuta! Maailmanparantajien käsikirja

Tässä kirjassa on tarinoita nuorista, jotka haluavat muuttaa maailmaa paremmaksi. Mielenkiintoisia tarinoita! Osa henkilöistä oli mulle tuttuja ja osa täysin uusia. Innostavia tyyppejä kaikki ja toivat itselleni toivoa paremmasta.





Alice Miller: Lahjakkaan lapsen draama ja todellisen itsen etsintä

Mua aina kiinnostaa ihmisen mieli ja miten traumat ja muut siihen vaikuttaa. Omien kokemusteni takia luen aina silloin tällöin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta, kun eteen tulee jokin kiinnostava teos. 

Alice Milleriä en ookaan aiemmin lukenut. Suosituksesta tartuin tähän. Tää teos on hyvin selkeä ja johdonmukainen erimerkkeineen kertoessaan mitä seuraamuksia on lapsuuden kaltoinkohtelulla. Tunnistin asioita myös itsessäni.

Ku luettuani tän kirjan googletin Millerin ni sieltä tulikin yllätys. Ainakin tän iltapulun jutun mukaan Miller ei ookaan ollut ihan sellainen, ku kirjoista saa käsityksen. 




Että tällaisia muutamia tietokirjoja tullu luettua. Hyllyssä toki odottaa lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti