18 helmikuuta, 2019

Tulevaisuuden arabi 1-3

Kirjaston hyllystä bongasin tällaiset sarjakuvat. Tulevaisuuden arabi. Hmm. Pikainen selaus ja otin mukaani. Riad Sattouf yllätti minut.




Ensimmäisessä osassa Riad Sattouf kertoo lapsuudestaan kolmen vuoden ajalta ja toisessa osassa parin vuoden ajalta sekä kolmannessa (jonka luin tän vuoden puolella) taas kolmen vuoden ajalta. Tarina oli mielenkiintoinen ja tällaiselle ihmiselle, joka on aina asunut Suomessa, muissa maissa asuminen on jotenkin kiehtovaa ja kutkuttavaa, vaikka järki sanookin, että arki se on joka maailman maassa.




Kuvituksessa pidin paljon siitä, miten taustan väri vaihteli ja kuinka jokin yksityiskohta oli korostetusti jollain muulla värillä ruudusta toiseen. Teosten kansista näkee tämän. Piirrosjälki oli muutenkin mieleeni.




Sarjakuvissa tuli hyvin esiin se, miten kulttuurit ovat erilaisia. Välillä vähän huvitti Riadin syyrialaisen isän sanomiset ja tekemiset. Joku ei aina ole ihan kartalla. Riadin äiti taas ranskalaisena on jotenkin ihan erilainen verrattuna syyrialaisiin naisiin, paljon itsenäisempi ja sanavalmiimpi ainakin näiden sarjakuvien perusteella. Vaikka toisissa asioissa on tietenkin samanlainen. 

Tykkäsin näistä paljon, vaikka tuntuu, etten osaa sanoa mitään järkevää. Kolmannen albumin loppu lupasi jatkoa Riadin tarinalle ja sitä kyllä odotan! Oli nämä sarjakuvat sen verran mielenkiintoisia, että haluaisin mielelläni lukea vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti