02 helmikuuta, 2019

Vihan ja inhon internet

Olipa pysäyttävä sarjakuva! Hauskaa kyllä tosin on se, etten tiennyt, että tämä on sarjakuva. Varasin ja lainasin tämän, koska tätä on niin paljon kehuttu, ihmettelin, että onpa hiton isokokoinen kirja ja vasta kun aloin lukemaan tätä, minulle selvisi, että tämä on sarjakuva.




Kirjan sisältö on aika ahdistava. Minulle tuli kyllä paha olo. Miksi ihmiset ovat niin kamalia toisilleen? En ymmärrä. Sisältö on myös pysäyttävää. Naisten tarinat netissä kohtaamastaan vihasta ovat karseita. Just sen takia itseki yritän olla aika neutraali netissä, en nimittäin millään jaksaisi ottaa vastaan tappouhkauksia tappouhkauksen jälkeen sen takia, että kerron oman mielipiteeni netissä tai sen takia, että teen jotain työtä tai sen takia, että olen olemassa. 

Emmi Niemisen kuvituksesta tykkäsin todella paljon. Se mielestäni sopii hyvin kirjan muuten niin kamalaan sisältöön.

Se mikä myös pysäytti ja ahdisti, on poliisin suhtautuminen netissä tapahtuneeseen naisten ahdisteluun ja tappouhkausten saantiin. Plääh puuh. Tuleepa tosi luottavainen ja turvallinen olo. Huokaus. 

Kirja on herättelevä, pysäyttävä, ahdistava. Suosittelen lämpimästi ihan kaikille tämän lukemista. Sitä kun ei koskaan tiedä, milloin se omalle kohdalle nasahtaa. Lisäksi toivon, että Nieminen ja Vehkoo tekisivät jatkoa tälle sarjakuvalle.

2 kommenttia:

  1. Tämä on minullakin lukulistalla. (Kirja)blogeissa meininki on onneksi melko leppoisaa. Sen sijaan Twitter ja Facebookin julkiset ryhmät ja sivut ovat usein melkoisia kaatopaikkoja, joissa suurinta ääntä pitävät riidanhaluiset ihmiset. Hyvin harvoin kommentoin mitään julkista ryhmää Naamalassa (suljetuissa ja salaisissakin ryhmissä mietin tarkasti, mitä kirjoitan), koska ikinä tiedä, mihin suohon tulee tahtomattaan vedettyä enkä jaksa älyvapaita "keskusteluja", joiden ainoa pointti on kinata ja etsiä kuviteltuja "porsaanreikiä" toisten sanomisista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää koitan kommentoida fiksusti, mutta en oo jaksanu muuten sensuroida itteeni. Joo ja välttelen määki kommentoimasta ns. turhiin keskusteluihin, enkä jaksa alkaa vääntämään, jos joku ei suosiolla älyä jotain.

      Poista