31 tammikuuta, 2019

Swing time

Enpä tiennyt mihin tartuin, kun kirjastossa tämän noukin käsiini ja päätin lainata.




Kirja kertoo kahdesta lontoolaisesta tytöstä ja heidän tarinansa vähä päälle kolmikymppisiksi asti. Toinen heistä on Tracey ja toinen nimetön kertojaääni. Tytöt tapaavat tyyliin eskarilaisina kirkon pihalla tanssitunnille mennessään ja siitä alkaa heidän ystävyyssuhteensa, joka kulkee tarinan juonena kirjan läpi. Kirja sai minut otteeseensa jo ensimmäisiltä sivuilta. Jotenkin teksti soljuu niin jouhevasti eteenpäin, että sitä vain istuu kyydissä ja seuraa tarinaa. 

Tracey jämähtää Lontooseen kökköön elämään, vaikka on lahjakas tanssija ja kertojaääni taas päätyy kuuluisan pop-laulajan assistentiksi ja matkustaa ympäri maailmaa. Elämä etenee painollaan ja tuo välillä kaikenlaista eteen. Tarina oli mielenkiintoinen monine puolineen ja herätti minussa kiinnostuksen Smithin muuhun tuotantoon. Jäi myös sellainen olo, että haluaisin tietää, miten tarina vielä jatkuu. 

Ainut ärsyttävä asia kirjassa tai joka minua häiritsi oli, että kertojaäänen nimeä ei tuotu esiin mitenkään koko kirjan aikana. Se häiritsi minua, mutta ei vaikuttanut huonontavasti lukunautintoon.

8 kommenttia:

  1. Pakko tämä on lukea, vaikuttaa oikein kiinnostavalta ja jos vaikkapa vihdoin pääsisin Zadie Smith -vammastani, jonka aiheutti hänen kirjansa Valkoiset hampaat tai Kauneudesta (en edes muista kumpi, mutta tyyli toi mieleeni John Irvingin kirjat tai siis ne pari jotka olen lukenut enkä innostunut, koska en innostu Irvingistä) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sun auta ku kokeilla tätä! Sitten jos tääkään ei uppoa, ni varmaan pakko suosiolla myöntää, ettei tämä Smith oo sua varten.

      Poista
  2. Minua ei tällä kertaa häirinnyt se, kun en tiennyt kertojaa. Siinä vaiheessa alkoi ärsyttää, kun kirjoitin bloggausta kirjasta.

    VastaaPoista
  3. Bongasin tämän tänään kirjakaupan pokkaritarjouksesta ja ostin kun rupesi kiinnostamaan. Hommasin myös aiemmin alennuksesta sen ihmisrauniot-kirjan, josta muistan sun kirjoittaneen. Sun blogista saa hyviä lukuvinkkejä! :)

    T. Kaima ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ja hei, kerro sitten, mitä oot tykännyt niistä kirjoista!

      Poista
    2. Juu, kerron! Kuhan saan vaan luettua joskus, kun mulla on ehkä maailman pisin luettavien kirjojen lista. On aina niin vaikeeta päättää mitä seuraavaksi lukis, kun haluais vaan lukee kaikki heti ja yhtä aikaa :D

      T. Laura

      Poista
    3. Sama ongelma täällä. :D Välillä vähä ahistaa tuo lista.

      Poista