sunnuntai 13. tammikuuta 2019

Idiootit ympärilläni

Tuttavani suositteli minulle tätä kirjaa hänen luettuaan sen. Niinpä varasin sen kirjastosta ja muutaman kuukauden odottelun jälkeen sain tämän opuksen käsiini.
Tämän Thomas Eriksonin kirjan nimi jo saa hymyn huulille. Idiootit ympärilläni. Kuulostaako tutulta ajatukselta? Minulle ainakin. No, kirjan perusidea on se, että ihmisissä on neljä erilaista persoonaa ja jokaisella persoonalla oma tapansa/tyylinsä tehdä asioita ja ajatella asioista ja kommunikoida ihmisten kanssa. Kirjassa käydään persoonallisuudet (punainen, keltainen, vihreä ja sininen) läpi ja koitin miettiä, että ketkä ihmiset elämässäni olisivat minkäkin värisiä. Tunnistin kyllä jokaista väriä. Itse olen hyvin vihreä tyyppi sinisellä twistillä. Mieheni taas on melkoisen sininen tyyppi vihreällä twistillä.

Kirja on kirjoitettu hyvin. Se itkettää ja naurattaa. Asiat on kirjoitettu selkeästi ja esimerkkejä ihmistyypeistä on annettu hyvin. Kirjassa on sopivan humoristinen ote, joten sitä lukiessa aika ei tule pitkäksi, mutta ei liian humoristinen kuitenkaan niin että asia vesittyisi sillä. Kirjan loputtua ehkä hetken aikaa harmitti, että se loppui jo nyt.

Suosittelen kirjaa! Tämä avarsi kyllä mieltäni ja sain lisää ymmärrystä niin itseäni kuin muitakin ihmisiä kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti