21 tammikuuta, 2019

Pysäytä tunnesyöminen

Koska olen tunnesyöjä, minua kiinnosti kovasti tämä uutuuskirja, Katarina Meskasen Pysäytä tunnesyöminen.




Kirja on helppolukuinen ja se on jaoteltu isompiin lukuihiin, jotka on taas kätevästi jaoteltu sisällään pienempiin lukuihin. Jokaisella luvulla on pohdintatehtäviä ja/tai mielikuvaharjoituksia. Joissain luvuissa oli myös kaavioita aiheesta. Tieto on painavaa, mutta kirjoitettu ihanan ymmärtäväisellä ja kannustavalla tyylillä.

Kirja herätti minussa paljon ajatuksia tunnesyömisestä. Tein vihkoon kaikki pohdintatehtävät ja tajusin taas paljon lisää itsestäni sen myötä. Erityisen pysäyttävä oli alla olevan kuvan tietolaatikko. Itselläni kun yksi syy tunnesyömiseen on nimenomaan tunteiden tukahduttaminen/turruttaminen.




Tämän kirjan ostamista omaan hyllyyni harkitsen vakavasti. Tästä varmasti saisi jokaisella lukukerralla lisää irti.
Löytyykö lukijoistani muita tunnesyöjiä?

2 kommenttia:

  1. En ole tunnesyöjä, enkä oikein minkäänlainen syöjä tällä hetkellä, kun kolme antibioottikuuria on tulehduttanut vatsan. Syön nyt sitten lääkettä niihin vatsavaivoihin. Minulla on myös stressimaha. Yleensä, jos stressaan, en syö mitään. Tietysti stressi on tunnetila. Syön vain järkevästi mitä pitää syödä. Voisi kyllä heittäytyä ja rentoutua tuon oman syömisen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mää luulen, että tollanen tunnesyömättömyys on yhtä yleistä ku tunnesyöminen. Onhan stressiki tunne. Nää syömisjutut on kyllä hankalia, oli ne sitten minkälaisia vaan!

      Poista