09 tammikuuta, 2019

Mieleen jääneet luetut 2018

Viime vuonna tein tällaisen koosteen, joten teenpä tänäkin vuonna!
Kirjat ovat siinä järjestyksessä kuin ne tupsahtivat mieleeni, eivät paremmuusjärjestyksessä.



Rakkaudesta aseisiin teki vaikutuksen kielensä kauneudella. Tarina oli jotenkin rumankaunis. Kiinnostaa kovasti lukea muutkin Jennifer Clementin kirjat.



Sarjakuvaakin tähän listaukseen! Maria Björklundin Kaksin osui mun huumoriini täysin. Postaus tästä sarjakuvakirjasta on tulossa myöhemmin. Lisäys: täällä arvio.



Hunger jotenkin jysähti minuun kipeän kauniisti. Muuta en osaa sanoa. Kaikuu vieläkin mielessä.



Ruskeat tytöt on todella tärkeä kirja. Suomeen kaivattaisiin avointa keskustelua rasismista ilman lynkkaamismielialaa ja muuta paskaa. Kirja teki vaikutuksen minuun. Toivon, että Hubara kirjoittaa vielä monia kirjoja! Olen fani jo nyt.



Jes Bakerin Things no one will tell fat girls oli myös vaikuttava kirja. Se kertoo selkeästi miksi kehopositiivisuus kannattaa ja miksi laihduttaminen on huono asia. Tää pitäis saada suomeksi ja jakaa joka vuosi yläasteelaisille. 



Swing time jäi mieleeni, koska se vain vei mennessään ja koukutti. Postaus tulossa myöhemmin tästäkin. Lisäys: postaus kirjasta tässä




Tämä sarjakuvakirja jäi mieleeni ehkä vähän ahdistunein tuntein. Todella tarpeellinen herätys kaikille vihapuheesta ja sananvapauden väärinkäytöstä. Postaus tulossa myöhemmin tästäkin. Lisäys: postaus tässä.


Tällaisia kirjoja mieleen jäänyt viime vuodelta!
Mitä olet lukenut näistä vai oletko kaikki? Kerro oma mielipiteesi!

4 kommenttia:

  1. Tässä onkin useampi kirja, joka minua kiinnostaa ja toivon saavani lukuun! Tuo Clementin kirja kiinnostaa, samoin Roxane Gay ja tuo Vihan ja inhon internet. Hubaran kirja on näistä ainoa, jonka olen lukenut.

    Mielipiteesi Zadie Smithin kirjasta kiinnostaa, sillä olen siitä varovaisen kiinnostunut mutta samalla epäluuloinen: minulta jäi nimittäin taannoin eräs Zadie Smithin kirja kesken (oliskohan ollut Valkoiset hampaat). Ei vain ollut mun juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootan, että saat luettua nuo ja pääsen sitte lukemaan sun mielipiteen niistä!

      Swing timen postaus on tulossa ihan loppu kuusta.

      Poista
  2. Luin kans ton Hubaran viime vuonna. Ihan huikee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hubaran seuraava kirja on työn alla, että sitä kopolla kourin odotellessa!

      Poista