17 tammikuuta, 2019

Leona- Ihmisen hinta

Tässäpä tämä toinen Jenny Rognebyn kirja, joka heinäkuun helteiden pehmittämän pään takia jäänyt julkaisematta silloin kun piti. Ihmisen hinta on Leona- sarjan kolmas osa.




Nainen jää junan alle Tukholmassa, sitten kerjäläinen lyyhistyy maahan Sergelin torilla. Huomataan, että heiltä molemmilta puuttuu sisäelimiä. Leona laitetaan tutkimaan asiaa, nyt kun hän on tullut sairaslomaltaan. Tapauksissa on jotain, joka todella häiritsee Leonaa. Selviää, että kyseessä on laiton elinkauppa. Mutta miksi Leonallakin on samanlainen arpi mahassaan? Mitä hänelle on tapahtunut? Ja tottakai, koska kyseessä on Leona, hän ei luovuta ja jatkaa omia rikollisia puuhiaan.

Pakko sanoa, että Leonan sinnikkyys on suorastaan ihailtavaa. Hän ei ota opikseen, vaan aikoo edelleen päästä helpolla ja rikollisesti hommata isot rahat. Se on myös ärsyttävää. Miksi noin hyvä poliisi on kaidalla tiellä? Minä tykkään näistä Leona- kirjoista, vaikka Leona itse on aika ärsyttävä hahmo kaiken kaikkiaan. Ehkä siinä piileekin näiden kirjojen viehätys?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti