07 tammikuuta, 2019

Ensimmäisen lukumaratonini koonti

Alkutunnelmat:

En ole pariin päivään lukenut kirjoja ollenkaan, koska olen kipeänä ja sen takia ei ole huvittanut kuin tuijottaa telkkaria tai selata nettiä ristiin rastiin. Tuntuu tosi tahmealta aloittaa lukemista. Ääh ja plääh! Lisäksi aion yöllä katsoa kolmen aikaan alkavan Leijonapoikien pelin, kun he pelaavat Vancouverissa maailman mestaruudesta Usaa vastaan. Unettomuus taas vaivaa, joten tuskin tulee ongelmia hereillä pysymisen kanssa. Se vaan, että nyt saisin lukufiiliksen! Taidan aloittaa Mummo- sarjakuvasta.


Tekasin joulutorttuja lukemisen lomassa


5.1. lauantai

Kello 20 aloitin lukumaratonin. Ensimmäiseksi luin Mummo 3- sarjakuva-albumin alusta loppuun. 104 sivua ja aikaa meni puoli tuntia.

Sen jälkeen tartuin heti Roxane Gayn Difficult Women- novellikokoelmaan ja luin sivulta 129 alkavan novellin siitä. 18 sivua englanniksi ja lukemiseen meni aikaa 40 minuuttia.

Puoli kymmenen aikaan tartuin sitten Siiri Enorannan Surunhauras, lasinterävä- kirjaan. Jatkoin sen lukemista sivulta 125. Sitä luinkin sitten oikein urakalla, kun upposin niin kirjan maailmaan. Viisi tuntia ja 190 sivua. Luin sitä puoli kolmeen asti ja sitten aloin kattoa Leijona-peliä.


Mun lukukaverit


6.1. sunnuntai

Puoli viiden aikaan aamulla toisella erätauolla tartuin Katri Valan runokirjaan Kaukainen puutarha. Peli oli jännä ja tarvin rauhoittumista. Luin 20 minuuttia ja sivuja tuli 14. Runot sivulta 25 sivulle 39.

Leijonat voittivat maailmanmestaruuden kolmen vuoden tauon jälkeen! Jippii! Lähdin iloisena nukkumaan ja nukuin n.klo 13 asti.

Klo:13.30 jatkoin Enorannan kirjan parissa sivulta 316. 3h10min luin ja sivuja tuli 157. Sain kirjan loppuun.

Kello 17 tartuin sitten Haruki Murakamin kirjaan Värittömän miehen vaellusvuodet. Jatkoin lukemista sivulta 95. Sitä luin 3h eli lukumaratonin loppuajan kello 20 asti ja sivuja tuli 138.


Yhteenveto ja tunnelmat

Luin yhteensä 760 minuuttia eli 12h40min. Wau!
Sivuja tuli yhteensä 621. Ohhoh!

Lukemiseen uppoaminen oli ihanaa kuten aina. Mummo-sarjis sai minut sopivaan fiilikseen. Mukavaa maratonissa olikin omien lukemisten ylös kirjaaminen. Tämän kokemuksen perusteella aion varmasti osallistua toistekin lukumaratoniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti