lauantai 1. syyskuuta 2018

Things no one will tell fat girls

Olen tutustunut kehopositiivisuuteen ja viimein luin ensimmäisen siihen aiheeseen liittyvän kirjan. Jes Bakerin Things no one will tell fat girls oli ajatuksia herättävä ja pään nyökytyksiä aiheuttava.
Kirjassa on 13 lukua ja jokaisessa niissä käsitellään yhtä asiaa, jota ei kerrota lihaville tytöille ja käsitellään asiaa ja kerrotaan/pohditaan, että onko se totta. Esimerkkeinä aiheista esim., että oman kropan vihaaminen on opittua (totta) ja että lihavat eivät löydä rakkautta elämäänsä (ei totta). Lisäksi monen luvun lopussa on vieraskirjoittajan kirjoitus luvun aiheesta.

Kirja antaa paljon ajattelemisen aihetta. Löysin kirjasta paljon tuttua omastakin elämästäni, asioita, joita olen itse kokenut tai joihin olen muuten törmännyt. Kirjan luettua jäin miettimään sitä, että kuinka tärkeää meidän jokaisen olisi hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Oli sitten lihava, laiha, pitkä, lyhyt, vammainen, vammaton, ihon väri mikä ikinä. Koska, kun on sinut itsensä kanssa, silloin myös haluaa itselleen hyvää ja elämäkin on paljon kivempaa.

Suosittelen lukemaan kirjan ja vähän herättelemään itseään. Tätä ei ole suomennettu, mutta jos englanti sujuu ja näitä asioita pohtii, niin kannattaa todellakin lukea.

2 kommenttia: