28 toukokuuta, 2021

Kolme kirjaa- haaste

 Bongasin Reader, why did I marry him?- blogista tällaisen haasteen, jossa on tarkoituksena kertoa mitkä kolme kirjaa haluaisi lukea uudestaan. Se vaikutti niin kivalta ja haastavaltakin, että halusin tarttua siihen. 

Sitten alkoikin se pohtiminen. Mitkä kirjat haluaisin lukea uudelleen?


1.

Ensimmäisen mieleeni tuli vasta lukemani Koko Hubaran Bechi. Ajattelin heti kirjan viimeisen rivin luettuani, että tämän haluan lukea uudelleen. Kirjassa oli niin monia tasoja, että en niitä kaikkia ekalla lukukerralla tajunnut. 




2.

Seuraavaksi mieleeni tuli Roxane Gayn Hunger. Se kirja teki niin ison vaikutuksen minuun, kun luin sen kolmisen vuotta sitten. Iski ja lujaa. Vieläkin toisinaan mietin tätä kirjaa. 




3.

Kolmantena mikä kirja? Ei tuu mieleen heti mitään. Blogiani selattuani nousi esiin kuitenkin yksi kirja: Astrid Swanin Viimeinen kirjani. Se oli niin kaunis kirja ja niin kaunista kieltä täynnä, että jäi soimaan minuun pitkäksi aikaa. Saan vieläkin kiinni siitä soinnista, vaikka lukemisesta on aikaa vajaa kaksi vuotta.




+1

Rea Tiirola-Tyni: Oksat valoa/Kirjeitä Maurice Ravelille

Sain viimein luettua Isosiskoni postuumit runokirjat, jotka ovat samoissa kansissa. Näissä oli monta minuun kalahtanutta runoa ja monta sellaista, jota pitää pureskella ja miettiä. Vaatii uusintalukukerran ihan selvästi, ehkä montakin uusintalukukertaa.





Ajattelin haastaa tähän haasteeseen mukaan Elegian, Arielin, Mai Laakson, Ankin ja myös Omppu Martinin. Ompulta olisi kivaa kuulla, että onko ajatukset miten muuttuneet tässä vuosien aikana noista uudelleen luettavista kirjoista.

26 toukokuuta, 2021

Alkuvuodelta muutama kirja kehoon liittyen

 Oon nyt alkuvuoden työstäny terapiassa kehoon liittyviä asioita, välillä hyvin intensiivisestikin. Nämä kirjat luin nimenomaan sitä ajatellen. Mulla on vaikea kehosuhde. Hyvin pitkään mun keho oli mulle pelkkä kulkuväline. Nyt se on ruennu muuttumaan pikkuhiljaa.


Susanna Jussila & Emmi Ohraniemi: Kotona kehossa

Tän kirjan parasta antia oli se, että se sai kyseenalaistamaan omia ajatuksiani ja asenteitani kehoani kohtaan. Sitä niin helposti ajattelee kehoaan pelkkänä välineenä, eikä ollenkaan osana minua. Minulla ainakin näin. Ainut mikä vähän hiersi tätä kirjaa lukiessa oli se, että tää on kahden hoikan ihmisen kirjoittama kirja. Vaikka nykyään tiedän, että kehon koko ei estä ongelmia kehon kanssa, niin jotenkin sitä silti lihavana ihmisenä kaipaisi kirjaa kehosta lihavan ihmisen kirjoittamana. Ja tarkoitan nyt kotimaisia kirjoja. Ulkomailtahan niitä jo löytyy ja niitä oon lukenutkin.

Valokuvat: Aura Nukari





Anne Ignatius: Joka kymmenes nainen

Oon epäillyt ittelläni endometrioosia vuosia ja nyt oireiden lisäännyttyä tartuin tähän kirjaan. Tämä oli hyvä ja selkeä tietopaketti endomertioosista. Mukana oli myös endometrioosia sairastavien kokemustarinoita.





Jutta Saanila: Kehon viisaus

Tässä kirjassa Saanila kirjoittaa fokusointimenetelmästä, jonka avulla oppii kuuntelemaan paremmin omaa kehoaan. Ei ehkä ollut mulle paras hetki lukea tätä kirjaa, vaikka se aivan hyvä olikin.




Onko ehottaa mitään kirjoja aiheeseen liittyen? Kiinnostaa lukea lisää.

24 toukokuuta, 2021

Helluntain lukumaratonin koontipostaus

Mulla meni kahden vuorokauden lukumaraton aika hyvin! Sain luettua lopulta melko paljon. 




Luin yhteensä 12h49 min ja 708 sivua. Lisäksi sain viisi kirjaa luettua loppuun. Ainut kirja, jota en lukenut riviäkään oli tuo Serolan toimittama kirja.


Kirjapinoni:
Christina Sweeney-Baird: Viimeiset miehet
Siri Pettersen: Odininlapsi
Paula Hotti: Mustia syntejä - kahvilaesseitä
Sujata Massey: Satapurin jalokivi
Renée Watson: What momma left me
Rea Tiirola-Tyni: Kirjeitä Maurice Ravelille
Sami Serola toim.: Ote informaatiosta
Alice Oseman: Heartstopper



Oon siis todella tyytyväinen lukumaratonini lopputulokseen.

Miten teillä meni lukumaraton? Osallistuiko tähän lopulta kukaan muu kuin minä?

21 toukokuuta, 2021

Kirjapino helluntain lukumaratonille

Tässäpä ois meikän kirjapino lukumaratonille. Aattelin maratoonata sekä lauantain että sunnuntain. Nyt tarvii tällaista lukuhirmuilua. Tosin hommaa voi vähän sekoittaa se, kun lauantaina on Euroviisujen finaali ja lauantaina alkaa myös miesjääkiekon mm-kisat.



Kirjapinoni:
Christina Sweeney-Baird: Viimeiset miehet
Siri Pettersen: Odininlapsi
Paula Hotti: Mustia syntejä - kahvilaesseitä
Sujata Massey: Satapurin jalokivi
Renée Watson: What momma left me
Rea Tiirola-Tyni: Kirjeitä Maurice Ravelille
Sami Serola toim.: Ote informaatiosta
Alice Oseman: Heartstopper


Katsotaanpa mitä tässä saa luettua! Toivottavasti saan jokaista kirjaa edes 10 sivua luettua.

Oliko tähän maratoniin kukaan osallistumassa? Jos on niin kertokaapa omia lukusuunnitelmianne.

20 toukokuuta, 2021

Alkuvuodesta luetut lastenkirjat

 Alkuvudesta luin neljä lasten kirjaa.


Tittamari Marttinen & Aiju Salminen: Ikioma perheeni

Tämä oli söpö tarina Kuusta, jolla on kaksi äitiä ja hänen veljestään Kimistä, jolla on kaksi isää ja miten se kaikki on täysin normaalia.

(Queerlukuhaaste: Lasten- tai nuortenkirja)





Anne Hassel & Eva Künzel: Küssen verboten?

Lyhyt lasten kuvakirja, jossa pohditaan, että ketä voi rakastaa.

Ensimmäinen saksaksi lukemani kirja! Jei!





Lela Lee: Angry little girls & Fairy tales for angry little girls

Saako tyttö olla vihainen ja kiukkuinen? Näissä kirjoissa on vihaisia tyttöjä ja se on täysin ok. Ihan hauskoja luettavia molemmat.

(Vahvat naiset- lukuhaaste: Tytöille suunnattu kirja & Tytöille suunnattu sarjakuva)




Lastenkirjoja ei tule kauheana luettua. Pitäisi ehkä vähän petrata siinä, kun siinä voisi samalla vähän trimmata kielitaitoa. 

Mites teillä? Tuleeko luettua lastenkirjoja?

19 toukokuuta, 2021

Alkuvuoden sarjakuvat

 Alkuvuodesta luin 10 sarjakuvaa!


Sunday Ngakama & Sanna Hukkanen: Karkuteillä

Tää on tarina katulapsista Tansaniassa ja siitä kuinka 12-vuotiaasta Shidasta tuli katulapsi. Tämä oli sellainen tarina, että haluaisin sille jatkoa. Haluaisin tietää miten Shidalle lopulta käy.





Viivi Rintanen: Sarjakuvaterapiaa

Taattua laatua Rintaselta! Rakastan Rintasen sarjakuvia. Tässä on yksissä kansissa monta tarinaa, monta erilaista hulluutta, monta erilaista elämää. Minulle kaikki jollain lailla niin samastuttavia. 





Ichigo Takano: Orange 1&2

Orange on todella ihana tarina! Tässä on mielenkiintoinen juoni, jossa ystäväryhmä saa kirjeitä menneisyydestä tehtävänään estää uuden ystävänsä kuolema. Sivut vaan kääntyili kuin itsestään, kun ahmin tätä tarinaa. Iso suositus!

Kääntänyt japanista Amber Tamosaitis.


  



Marjorie Liu & Sana Takeda: Monstress 4

Maikan tarina jatkuu. Tää on sellainen tarina, että odotan uutta osaa. 






Marja Siira: Kirjoitukset 1:Lapsen sydämellä & 2:Nukkeprinsessa

Tarina sisaruksista. Sarako ja Nanak'ai. Sarako on tuleva Varjon kuningatar. Niin kirjoitukset sanovat. Mikään ei kuitenkaan mene niinkuin pitää ja alkaa pakomatka. Niin mielenkiintoinen tarina, että luin molemmat yhdeltä istumalta.

Lapsen sydämellä on kirjana ja Nukkeprinsessan voi lukea tän linkin takaa. Nukkeprinsessa on vielä kesken ja odotan kovasti, että Siira saa tehtyä sen loppuun.





Kim Dong Hwa: The color of earth

Tää on tarina Ehwasta ja hänen kasvamisestaan ja seksuaalisuuden heräämisestä. Kaunis tarina. Aion lukea koko trilogian.

Kääntänyt koreasta Lauren Na.






Minna Sundberg: A redtail's dream

Nuori mies, muodonmuuttajakoira ja kotikylän pelastaminen. Kuvitus upeaa. Ihan hauska.

Luin tän sarjakuvan netistä: täältä.






Sophie Yanow: The contradictions

Vähän tylsähkö tarina Sophien vaihto-oppilasvuodesta Pariisissa ja liftausmatkasta Amsterdamiin.




Tämmösiä tullu luettua. Oliko mikään näistä tuttu?

17 toukokuuta, 2021

Alkuvuodesta luin kolme hyvin erilaista elämänkertaa

 Yllättävästi se lukumaraton-postauksen tekeminen sai pienen kipinän syttymään bloggaamisen suhteen. Katotaan, jos saan kirjoiteltua enemmänkin kuin vaan tän postauksen.


Miten hassusti sattukaan, että jokainen alkuvuodesta lukemani elämänkerta on Pohjois-Amerikasta? Kaksi Yhdysvalloista ja yksi Kanadasta.


Michaela&Elaine DePrince: Hope in a ballet shoe

Tämä kirja kertoo Michaelan tarinan. Kuinka hän joutuu pienenä orvoksi, joutuu lastenkotiin ja kuinka hänet sieltä sitten adoptoidaan Yhdysvaltoihin. Kuinka hänestä tuli ballerina. Tarina oli ihana ja vähän liikuttava. Jos googlaa Michaelan niin löytää hänestä upeita kuvia. Hänestä on myös tehty dokkari, jonka haluaisin ehdottomasti nähdä.

(Vahvat naiset- lukuhaaste: Selviytyjä)



Jes Baker: Landwhale

Bakerin kirja kertoo hänen lihavuutensa tarinan. Oli monin tavoin samaistuttava mulle. Minullakin on ollut täysin vääristynyt kehonkuva ja olen teininä tosissani pitänyt itteeni tyyliin 50kg lihavampana ku oon ollut. Oikiasti ihan järkyttävää. Oon vieläki järkyttyny tosta vääristymästä, minkä mun mieli oli kehittäny. 

Bakerilla on hyvä tyyli kirjoittaa asioista. Oon seurannu häntä somessa pitkään ja lukenu hänen blogiaan. 2v sitten hän oli myös puhumassa Suomen ekoilla bodyposi-messuilla. Suosittelen lukemaan tämän ja hänen aiemman kirjansa, jos yhtään kiinnostaa kyseenalaistaa omia ajatuksiaan lihavista kehoista ja niiden kohtelusta.

(Vahvat naiset- lukuhaaste: Elämäkerta)



L.M.Montgomery&Sisko Ylimartimo: Alppipolku - L.M.Montgomeryn elämä ja teokset

Montgomery on ollut aina mun elämässä. Luin lapsena hänen Anna- ja Emilia- kirjansa ja oon lukenut ne useampaan kertaan elämäni aikana. Samaten oon lukenut hänen Sara-, Jane-, Marigold-, Kilmeny- ja Pat-kirjansa sekä Sinisen linnan ja muut teokset, mitä on suomennettu. Tässä kirjassa käydään läpi Montgomeryn elämä ja teokset. Ne kulkevat käsi kädessä kirjan läpi. Oli ihan mielenkiintoista lukea Montgomeryn elämän vaiheista. Tätä lukiessa nousi pintaan taas halu päästä Kanadaan ja Prinssi Edwardin saarelle. Ehkä jonain päivänä!

Alppipolun suomentanut Saana Rusi.

(Vahvat naiset- lukuhaaste: Nainen joka ei ole 2000-luvulta)



Harvakseltaan luen elämäkertoja ja nyt niitä oli näköjään näin monta. Ihan kivaa ja vaihtelua!

Onko joku muu lukenu nämä tai edes jonkun näistä?

10 toukokuuta, 2021

Helluntain lukumaraton 22.-23.5.2021

 Koska mulla tekee niin kovasti mieli päästä lukumaratoonaamaan niin katkaisen mun blogitauon tämän maratonin tiimoilta. Muuten some- ja blogitauko jatkuu edelleen. Tosin olen jo jonkin verran lukenut blogeja, että jotain edistystä sentäs. Mun elämässä on niin isoja juttuja meneillään, ettei vaan energia riitä someen ja blogin pitämiseen.

Mutta siihen maratoniin! Eli ensi viikolla on viikonloppuna helluntai, joten ajattelin, että siihen on hyvä lykätä lukumaraton. Lauantai ja sunnuntai on aikaa lukea ja saa itte päättää, että minkä verran maratoonaatta, vuorokauden vai jopa kaks.


Ihanaa, kun Rotuaarille oli laitettu orvokeita viime viikolla!



Lukumaratonin säännöt:


- Kaikki 24 tunnin tai jos haluat niin 48 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan (perinteinen kirjallisuus, sarjakuvat, runot, äänikirjat jne).

- Maratoonaamisen voi aloittaa lauantaina 22.5. ja sitä voi jatkaa sunnuntaihin 23.5. (esim. lauantaista klo 17.00 sunnuntaihin klo 17.00) oman valinnan mukaan.

- Maratoniin saa sisältyä taukoja, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan.

- Maratonista voi halutessaan blogata etukäteen, sen kuluessa ja jälkikäteen. Voit esimerkiksi kertoa tunnelmista, uusista ideoista ja hyvistä lukuvinkeistä. Maratonin lopuksi lasketaan luettu sivumäärä/kuunneltu minuuttimäärä ja kirjataan ylös luetut/kuunnellut kirjat sekä tehdään koontipostaus ja linkitetään se tässä blogissa 24.5. julkaistavan postauksen kommenttikenttään.

- Voit osallistua myös ilman blogia ja ilmoittaa loppufiilikset, luetut/kuunnellut kirjat ja sivu/minuuttimäärät 24.5. ilmestyvän koontipostauksen kommenteissa.


Tähän alle voi ilmoittautua mukaan. 
Ja saa kertoa myös kuulumisia. Mulla on ikävä teitä ihmisiä!