lauantai 26. maaliskuuta 2016

Korppipäinen mies

Emin koti on rotkon reunalla. Toisella puolella rotkoa on autiotalo. Siellä asuu korppipäinen mies, jota Emi pelkää. Autiotalossa on myös ihan Emin näköinen tyttö vankina. Emi näkee painajaisia korppipäisestä miehestä, jota karkkikaupanpitäjä herra Krook muistuttaa. Kun painajaiset eivät mene pois, Emin vanhemmat vievät hänet lintuparantajan luo. Parantajan avulla Emi hiljalleen saa painajaiset loppumaan.


Enna Airikin Korppipäinen mies on pysäyttävä ja paljon ajatuksia herättävä kirja. Kirjan tarina tuo hyvin esiin lapsen ajatuksenjuoksua isojen asioiden keskellä. Kirja tuo esiin myös hyvin sen, miten ihmisen mieli suojaa itseään. Ja ei pidä unohtaa toivon sanomaa! Niin lapset kuin aikuisetkin voivat toipua isoista asioista.

Kirjan kuvitus on aivan ihana! Kuvitusta uppoutui katselemaan ja ihmettelemään ja ihastelemaan. Mieleeni tulee kuvituksesta lapsena lukemieni Rudolf Koivun satujen kuvitus. Airikin ote on samantyylinen.

Tämä kirja on ihanimpia lastenkirjoja, joita olen pitkään aikaan lukenut. Tämän kirjan aion hommata omaan kirjahyllyyni.

2 kommenttia:

  1. Koin tämän myös hiukan ahdistavana, mutta onneksi todella kauniit kuvat tasapainottavat vaikutelmaa. Tästä saa irti niin aikuinen kuin lapsikin - molemmat omia juttujaan :)

    VastaaPoista