sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kuoleman tahdissa

Yksi lukulistallani olleista kirjoista oli Anne Holtin ja Even Holtin kirja Kuoleman tahdissa. Sisarusten kirjoittama dekkari ylitti odotukseni.

Norjalaisessa sairaalassa kuolee potilas pian rytmihäiriötahdistimen asentamisen jälkeen. Sydänkirurgi Sara Zuckerman epäilee ettei kaikki ole niinkuin pitää. Ystävänsä ja kollegansa Ola Farmenin kanssa he alkavat tutkia asiaa ja huomaavat joutuvansa melkoisiin kiemuroihin tutkimuksissaan.


Alkuun ei meinannut päästä juonenkäänteistä kärrylle, koska tarina hyppii eteenpäin eri ajassa ja eri henkilöitten kokemusten kautta. Silti kirja koukutti niin, että halusi lukea vielä vähän lisää. Juoni vei koko ajan sujuvasti tarinaa eteenpäin. Kirjan pahiksen pystyi loppupuolella jo päättelemään, mutta syy pahisteluun selvisi vasta lopussa. Pidin paljon kirjassa siitä, että Saran ja Olan elämää näki enemmän kuin vain pintaraapaisun.

Tätä kirjaa suosittelen ehdottomasti! Aloitin tänään aamulla sarjan toisen osan lukemista ja olen jo puolessa välissä. Koukuttavaa totta tosiaan!

2 kommenttia: