tiistai 17. toukokuuta 2016

Joka tulella leikkii

Joka tulella leikkii on ehdottomasti paras Gerritsenin kirja, jonka olen lukenut! Kirjan tarina on niin kaunis ja vaikuttava. Kiinnitin jo kirjan alkupuolella huomiota siihen, että kerronta on erilaista verrattuna muihin Gerritsenin kirjoihin. Kerronta on soljuvaa, kaunistakin. Tarina on hyvä, huolimatta aiheestaan. Ainut sana, joka kuvaa kirjaa hyvin on vaikuttava.Kirja alkaa siitä, kun viulisti Julia Ansdell ostaa Roomasta Incendo-kappaleen nuotit. Kotia päästyään hän soittaa kappaletta ja heidän 3-vuotias tyttärensä tappaa heidän kissansa. Seuraavalla soittokerralla tytär haavoittaa äitiään. Julia haluaa tietää, mistä kappale on peräisin ja miksi sen soittaminen saa aikaan kauheita.

Julian tarinan rinnalla kulkee Incendon säveltäjän, Lorenzo Todescon tarina. Lorenzo on venetsialainen juutalainen. Kirjassa kerrotaan Venetsian juutalaisvainosta. Lorenzon ja hänen perheensä tarina on koskettava. 

Julian ja Lorenzon tarinoiden langan päät solmitaan yhteen Venetsiassa, jonne Julia pakenee. Venetsiassa selviää asiat sävellyksen taustalta. Venetsiassa selviää myös se, miksi kappaleen soittaminen on saanut kamalia aikaan. Lopputulos oli sellainen, ettei vaihtoehto käynyt mieleni vieressäkään.

Tämä kirja on sellainen, että haluan sen omaan kirjahyllyyni. Tämä kirja teki minuun syvän vaikutuksen. En muista, milloin viimeksi olisi kirjan lukemisen jälkeen ollu niin vahva wau-olo, kuin nyt.

2 kommenttia:

 1. Gerritsen on omakin suosikkidekkaristini. Minulla paras häneltä tähän mennessä on Jääkylmä. Tosin tätä en ole vielä lukenut.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gerritsen on hyvä! Ootan, että saat luettua tämän ja bloggaat tästä...

   <3

   Poista