torstai 1. syyskuuta 2016

Kun suljen silmäni

S.J. Watsonin Kun suljen silmäni oli aika pysäyttävä kirja ja tuli minua lähelle.


Christine herää joka aamu kaiken unohtaneena. Hänen miehensä joutuu esittelemään itsensä ja kertomaan asiat joka aamu uudelleen. Salaa tapaamansa tohtori Nashin kehotuksesta Christine alkaa kirjoittaa päiväkirjaa. Tohtori soittaa hänelle joka päivä ja muistuttaa päiväkirjasta. Näin Christine alkaa pääsemään selville omasta kohtalostaan, lukemalla joka päivä päiväkirjamerkintänsä ja kirjoittamalla niitä lisää.

Christinellä on amnesia, tosin harvinainen sellainen, koska hän unohtaa ihan kaiken yön yli nukkuessaan. Yleisimmät syyt amnesialle ovat aivovamma tai trauma. Itselläni on ollut trauman aiheuttama amnesia. 

Kirjan tarina oli hyvin mielenkiintoinen ja koskettavakin. Loppu tuli kyllä melkoisena yllätyksenä itselle ja loppu vähän ärsytti ja ahdistikin. Onneksi se oli kuitenkin onnellinen! Hyvä kirja loppuratkaisua lukuunottamatta.

4 kommenttia:

 1. Pidin aivan valtavasti tästä tarinasta, jotain erilaista. Katsoin tämän myös elokuvana Before I Go to Sleep . Nicole Kidman on hyvä siinä, mutta voi taivas tuo Colin Firth. Olen jotenkin sijoittanut hänet tiettyyn lokeroon kiitos Bridget Jones-leffojen. Joten Firth oli koominen raakana ja väkivaltaisena. Hieno kirja kumminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarina tässä oli kyllä hyvä! Ja hei, mun pitää kyllä kaivaa tuo elokuva jostain ja kattoa...

   Poista
 2. Kiinnostavalta vaikuttaa. Traumaperäiset muistamattomuudet ovat tuttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli kiinnostava. Muistamattomuus on mulleki tuttu suoja.

   Poista