torstai 23. maaliskuuta 2017

Läpi helvetin

Marko Lempisen Läpi helvetin on kirja, joka kertoo jääkiekkoilija Marko Jantusen tarinan. Näin televisiossa pätkän, jossa haastateltiin Jantusta kirjan tiimoilta ja kiinnostukseni heräsi.


Jantusen tarina on melkoinen. Nuori ja lahjakas jääkiekkoilija lähtee biletyksen maailmaan. Hän kasvaa, kehittyy jääkiekkoilijana, pääsee pelaamaan ammatikseen, löytää rakkauden, perustaa perheen, pelaa kaiken aikaa ja taustalla koko ajan mukana alkoholi. Vuosien myötä Jantunen erehtyy kokeilemaan huumeita ja sille tielle jää. Siinä mielessä Jantunen on luonnonoikku, ettei alkoholin tai huumeiden käyttö ja harjoituksen puute estä häntä pelaamasta huipulla. 

Tarina on kova. Huumeiden käyttö riistäytyy viimein käsistä ja Jantusen ura jääkiekkoilijana päättyy. Moneksi vuodeksi entinen huippulupaus uppoaa huumeiden maailmaan. Tulee se viimeinen pisara, joka herättää tämänkin kovakalloisen miehen huumehelvetistä. Ja nyt hän on kertonut tarinansa meille.

Tykkäsin kirjasta! Se oli herättelevä. Kirjan luettua tunsi tyytyväisyyttä siitä, ettei ite oo sotkeutunu alkoholin ja huumeiden maailmaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti