torstai 28. syyskuuta 2017

Hirviön kutsu

Patrick Nessin ja Siobhan Dowdin kirja Hirviön kutsu teki minuun vaikutuksen. Jim Kayn kuvitus oli kirjaan tosi sopiva.


Tää kirja oli itkettävän ihana. Ja kuvasi minun mielestä niin hyvin surua ja kauhua menetyksen edessä. Samaistuin! Välillä niin itketti ja sitten taas nauratti. Conorin rimpuilu äitinsä syövän edetessä oli riipaisevaa ja se kamppailu yleismaailmallisesti niin tuttua.

Niin, kirjassa Conorin apuna on hirviö, joka kertoo kolme tarinaa. Niitten tarinoitten avulla kohdataan surua ja muita tunteita, joita äidin lähestyvä kuolema saa aikaan Conorissa. Tunnistan täysin sen vastustuksen, mitä Conorilla oli, kun hän ei halunnut kohdata vaikeita asioita. Sen tunnistaa varmasti jokainen. Ja avuttomuuden, kun ei voi tehdä mitään. Itselläni tuli itku, kun mietin keväällä kuollutta Isosiskoani tämän kirjan äärellä.

Oi että! Luen tämän kirjan kyllä uudelleen jossain vaiheessa. Kirja oli niin täynnä kaikkea, että uudelleen lukeminen antaa varmasti lisää.

4 kommenttia:

 1. Hirviön kutsu on upea kirja kaikin puolin - ainakin se herättää tunteita. Jim Kay on yksi lempikuvittajistani ja nyt olenkin lukemassa niitä uusia kuvitettuja Pottereita, parhautta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli tosiaan tunteita herättävä ja ihana kirja. <3

   Poista
 2. Jim Kayn kuvitus on upeaa, joten tämä pitäisi itsekin lukea :) /Tiia

  VastaaPoista