perjantai 24. marraskuuta 2017

Valtavan ihana

Valtavan ihana on Hanna Kinnusen ja Aino-Kuutamo Uusitorpan kirja naisen kehosta ja ajatuksista sen suhteen. Ajattelin kirjaan tarttuessani, että se on kehopositiivisuuskirja ja se mut sai just tarttumaan tähän kirjaan.Kirjan lukeminen ei oikein tahtonut sujua. Ihmettelin, että mikä tässä nyt on niin vaikeaa, ku tää aihehan on hyvä ja positiivinen. Sitten luin Nettasays- blogista kirja-arvostelun tästä kirjasta ja tajusin. Netta sanoitti mun ajatukset täysin. Kirja oli mulle pettymys. Jäi semmonen olo, että kaikki negatiivisuus on peitelty mukarealismiin, ku haukuttiin omaa kehoa ja se torppasi täysin yritykset positiiviseen suuntaan. Esimerkiksi jos verrataan omia alleja Dumbon korviin realistisena ajatuksena ja sitten kerrotaan, että mutta mitä väliä, hyvät ne silti on, ni ei mun mielestä mee niinku pitää kuitenkaan.

Harmittaa kovasti tää, koska kirjan ajatus on hyvä. Toteutus vaan ei ollu toimiva. Odotinko liikaa?

 Jotain pelasti kuitenkin kirjan lopussa oleva osio, jossa oli energiaterapeutti Marianna Soverin ajatuksia. Soverin ajatusten takia kirja ei oo ihan katastrofi.

Muita tän kirjan lukeneita? Muita mielipiteitä?

4 kommenttia:

 1. Pitääpäs lukea kirja ja kuulostella mitä fiiliksiä herättää :)

  VastaaPoista
 2. Tämä aika on hurja varsinkin oman kehon ja identiteetin vielä ollessa kehittymässä. Joka puolelta tulee kiinteitä ja kauniita ihmisiä, jotka ovat hyväkuntoisia ja energisiä. Sehän ei ole ihan totta, kun väestön ikääntyminen on totta ja heidän määränsä on kovassa kasvussa. Pelätäänkö muutoksia, sairauksia ja vammautumisia sekä muita ongelmia, sillä kaikki eivät voi olla kauniita ja hyväkroppaisia lopun ikää tai edes koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä saa ihan vääristyneen kuvan kropasta, että ois vaan se yks malli, joka on hyvä. Mun mielestä kaikki kropat on hyviä. Ei oo sitä ainoaa oikeaa tässäkään asiassa.

   Poista