18 joulukuuta, 2018

Rabbin katti

Sattumalta olen löytänyt lähikirjastoni hyllystä aika mielenkiintoisia sarjakuvia. On mukavaa lukea sarjakuvia. Lapsena niitä tuli luettua enemmänkin. Jostain syystä näin aikuisena ei niinkään. Ei enää niin uppoa Asterixit ja Aku Ankat.




Rising Shadows- sivustolla tätä sarjakuvaa kuvattiin näin:
"Hillittömän hauska kertomus juutalaisen rabbin kissasta, joka kommentoi isäntänsä elämää. Tapahtumat saavat alkunsa 1930-luvulla Algeriassa, kun nimetön kissa sattuu syömään perheen papukaijan, jolta hän omaksuu kyvyn puhua! Isäntänsä kauhistukseksi katti ryhtyy oitis valehtelemaan, ja niinpä rabbi päättää ryhtyä valistamaan tätä uskonnollisissa ja filosifissa asioissa. Totta kai kissa kuitenkin tietää ihmistä paremmin, miten asiat ovat... Rabbin katti herättää eloon menneen maailman kaikessa kauneudessaan ja tuo lukijan eteen joukon unohtumattomia ihmisiä... sekä tietenkin lyömättömän kissan."

En nyt sanoisi, että tämä mikään hillittömän hauska kertomus on. Mielenkiintoinen kuitenkin! Ja kissan puhumisen osalta vähän päätönkin. Tässä kirjassa oli tarina kokonaisuudessaan. Ilmeisesti Rabbin katti on ilmestynyt useampana osana. Mukavaa oli myös se, että sai tietää juutalaisuudesta enemmän tämmösessä kivassa muodossa. Kuvituskin oli kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti