17 toukokuuta, 2019

Kuolema päivänkoitteessa

Ensimmäinen afrikaansiksi alunperin kirjoitettu kirja, jonka luin. Deon Meyerin Kuolema päivänkoitteessa oli todella hyvä.




Zatopek van Heerden saa ratkaistavakseen kadonneen testamentin arvoituksen. Aikaa on vain seitsemän päivää löytää se tai testamentin perijä ei saa mitään. Testamentin tekijä on murhattu julmasti ja paljastuu, että hänellä ei ole oikea henkilöllisyys. Siitä juttu alkaa keriä auki. Tämän tarinan rinnalla kulkee Zatopekin oma tarina siitä, miksi hän on sellainen kuin on. Molemmat nämä tarinat olivat mielenkiintoisia ja melkeinpä toivoi, ettei kirja edes lopu, vaikka aika paksu olikin. 

Kiinnostus heräsi Meyerin kirjoja kohtaan ja pitihän se varata kirjastosta toinenkin Meyeriltä suomennetuista teoksista.

2 kommenttia:

  1. Tää ol hyvä! Olen lukenut Meyeriltä myös Blood Safarin, joka ei yltänyt ihan tämän tasolle. Meyer on aika tuottoisa kirjailija, pitäs lukea lisää häneltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oottaa hyllyssä se toinen Meyeriltä suomennettu teos lukemistaan. Muut häytyy lukea englanniksi, jos haluaa lukea lisää.

      Poista