21 toukokuuta, 2024

Hester Musson: Finton Hallin arvoitus

 Tämäpäs olikin jännittävä ja ahmittava kirja! Koukutuin tän lukemiseen äkkiä.


Takakansiteksti kertoo olennaisen:

"Viktoriaaniseen Englantiin sijoittuva mysteeriromaani täynnä yllätyksiä.

Nuoren palvelijattaren tarina vie syrjäisen kartanon pimeiltä käytäviltä viktoriaanisen Lontoon karkeille kaduille ja Old Baileyn oikeussaliin.

Eletään vuotta 1878. Nuori Harriet on palkattu palvelijaksi Finton Halliin, jonka isäntäväki vaikuttaa samaan aikaan sekä kiehtovalta että todella oudolta. Talon emäntä Clara Gethin laulaa lumoavasti, mutta ei vaikuta olevan lainkaan kiinnostunut pienestä lapsestaan. Herra Gethin on vaikutusvaltainen ja arvostettu parlamentin jäsen, jonka käytös kotona on kuitenkin kaukana kunniallisesta.

Vähä vähältä Harriet sukeltaa yhä syvemmälle Finton Hallin mysteereihin. Se, mitä hän saa selville, on paljon järkyttävämpää, kuin hän olisi voinut kuvitellakaan – ja uhkaa maksaa Harrietille hänen vapautensa.

Hester Musson kietoo lukijan taidokkaasti arvoitusten ja salaisuuksien verkkoon, joka pitää otteessaan viimeisille sivuille saakka."

Hankala kertoa juuri mitään, ettei spoilaa. Kirjassa oli kyllä verkkoja, hähmäisiä, pelottavia, ällöttäviä. Tätä ei voinut kun ahmia ja yhdessä Jennyn kanssa päiviteltiin ja ahmittiin tätä. Kaiken lisäksi loppu oli niin yllättävä, että oli vähän pökrähtänyt olo, kun viimeisen sivun jälkeen sulki kirjan kannet. Jäi semmonen olo, että mitäs nyt? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti