perjantai 13. marraskuuta 2015

Salametsästäjä

Tess Gerritsen ei petä minua! Löysin kirjastosta uusimman Gerritsenin dekkarin ja saatoin hypähtää pienesti ilosta. Olen lukenut kaikki Gerritsenit vuosien varrella ja aina olen niistä pitänyt.


Salametsästäjässä on tuttu parivaljakko, Rizzoli ja Isles, tutkimassa murhia. Tarina alkaa Afrikan savanneilta ja päättyy Bostonissa. Kertomus vuorottelee savannin tapahtumien ja Bostonin rikostutkimusten välillä. Jännitystä on sopivasti minulle. Tapahtumat etenevät sopivalla tahdilla. Mikä parasta: Salametsästäjän eli murhaajan henkilöllisyys tuli ainakin minulle lopussa yllätyksenä.

Gerritsen taitaa olla ensimmäinen kirjailija, jonka dekkareita luin. En voi muuta, kuin suositella! Pidän siitä, että kirjoissa on ne tietyt hahmot samoja. Vaikka tokihan Gerritsenillä on kirjoja, joissa Rizzoli ja Isles eivät ole mukana ja pidän niistäkin paljon.

Rizzoli&Islesistä on tehty myös tv-sarja, joka pyörii maikkarilla. Tästä sarjasta en pidä hirveästi. Hahmot ja tarina ovat liian kaukana kirjojen maailmasta mielestäni. Jos sarjaa katsoo ilman kirjojen lukemista, se on paljon parempi. Myönnettäköön, että silti tulee katsottua sarjaa ja onhan se viihdyttävä muuten. Katsoissa koitan unohtaa kirjojen henkilöt ja maailman, jolloin katsomisnautinto on  paljon parempi.

2 kommenttia:

 1. Olen tainnut lukea kaikki muut Tess Gerritsenin dekkarit paitsi en tätä uusinta. Rizzoli&Isles on sisareni suosikkisarja, minulla se on ollut nyt Broadchurch, joka valitettavasti loppui viime sunnuntaina, mutta onneksi Silta jatkuu.

  Vaikuttava kansi!

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Broadchurchia oon yhen kauden kattonu. Jäi toinen kesken. Siltaa oon kattonu kaks ekaa kautta ja kolmas jäi kesken. Jospa ne tulis pian Netflixiin, ni sais kattoa loppuun.

   Poista